АКТУАЛЬНО

Інститут історії Церкви запрошує на відкритий семінар «Про «агентів у рясах»

АНОНСВівторок, 07 травня 2019, 15:05
Завтра, 7 травня 2019 року, у Львові, в Українському католицькому університеті, що на вул. Свєнціцького 17, Інститут історії Церкви проведе черговий відкритий семінар.

На ньому з  із доповіддю «Про «агентів у рясах»: агентурно-оперативні матеріали НКВС-МДБ-КДБ як джерело до історії Української Греко-Католицької Церкви» виступить кандидат історичних наук Роман Скакун.

Учасники семінару довідаються  що є і чого немає у фондах київського архіву СБУ – і що там розсекречене, а що ні;  яка була роль агентури у ліквідації УГКЦ та в боротьбі з греко-католицьким підпіллям;  які були методи вербування агентури з-поміж духовенства і які операції виконувалися з її допомогою; як складалися долі декотрих важливих агентів з числа греко-католицького духовенства тощо.

Семінар розпочнеться о 15.00 у семінарській кімнаті №130.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами  http://theological.ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next