АКТУАЛЬНО

12 липня відбудеться інтронізація третього Мельбурнського єпарха владики Миколи Бичка

АНОНСПонеділок, 12 липня 2021, 09:00
12 липня 2021 року, у день празника Святих Верховних апостолів Петра і Павла, відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія з Чином інтронізації третього правлячого архиєрея Мельбурнської єпархії Святих Верховних апостолів Петра і Павла для українців візантійського обряду в Австралії, Новій Зеландії та Океанії владики Миколи Бичка. Знаменно, що ця довгоочікувана подія відбудеться в катедрі Святих апостолів Петра і Павла.

Онлайн-трансляція Архиєрейської Божественної Літургії із Чином інтронізації відбудеться о 08:00 за київським часом на офіційному ютуб-каналі єпархії «Ukrainian Catholic Church in Australia». «Живе телебачення» здійснюватиме ретрансляцію цієї події на своєму каналі у ютюбі та сторінці у фейсбуку.

Нагадаємо, що 15 січня 2020 року Папа Франциск призначив отця Миколу Бичка єпископом Мельбурнської єпархії. Сама ж єпископська хіротонія владики Миколи Бичка відбулася 7 червня 2020 року в архикатедральному соборі Святого Юрія у м. Львові. Головним святителем став Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, а співсвятителями – владика Ігор Возьняк, архиєпископ і митрополит Львівський, та владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

Карантинні обмеження, накладені урядом Австралії, не дозволили владиці відразу приїхати до своїх вірних. Його подорож на австралійський континент відбулася лише 24 травня 2021 року. «Я свідомий, що переді мною стоїть багато нових завдань і викликів. Невідома для мене країна, закони, суспільство, тощо... Але я знаю одне: куди кличе Христос – там є найкраще. Сьогодні, вилітаючи так далеко від рідної землі, я вкотре переживаю цей досвід віри в Боже провидіння», – поділився роздумами перед вильотом владика Микола.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next