АКТУАЛЬНО

8 травня Блаженніший Святослав з офіційним візитом прибуде до Філадельфії (США)

АНОНССубота, 11 травня 2019, 19:00
8-13 травня 2019 року Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, з офіційним візитом перебуватиме у Філадельфії (США). Мета візиту - участь в урочистостях з нагоди 45-ліття Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США (ТСС А), які проводитимуться 11 травня в Українському освітньо-культурному центрі в Дженкінтаун.

21 квітня 1974 року Товариство «Свята Софія» у Сполучених Штатах Америки заснував Блаженніший Йосиф Сліпий і особисто підібрав і призначив всіх перших членів на чолі із д-ром Романою Навроцькою. Це було друге за порядком товариство «Свята Софія» після материнського, римського. Патріарх Йосиф покликав його до життя для підтримки та розбудови таких патріарших надбань, як собор Святої Софії в Римі, Український католицький університет і його дві на той час філії – у Вашингтоні та Філадельфії, храм Святих Сергія і Вакха з патріаршим двором і музеєм, Студіон.

Головною подією святкування ювілею «Святої Софії» буде святковий бенкет, який відбудеться у суботу і розпочнеться о 18.00. Під час бенкету буде офіційно повідомлено про відновлення діяльності Патріаршого фонду. Цей фонд було відкрито 1977 року з нагоди святкування 85-ліття з дня народження і 60-ліття священства Блаженнішого Йосифа.

«При Божій помочі та завдяки великій жертовності відданого і вірного українського Божого люду на поселеннях, Патріархат Української Помісної Католицької Церкви набув дотепер різні добра й установи… Ці здобутки і ця праця мусять бути не тільки забезпечені для грядучих поколінь, але мусять мати змогу рости і розвиватися, щоб сповнити великі і важкі цілі, які ми перед собою поставили для нашої Церкви і Батьківщини… Цей важкий обов’язок ми всеціло поручили Товариству «Свята Софія», як правному власникові патріарших інституцій і дібр, ми поручили створення необхідної фінансової бази – Патріаршого фонду», – читаємо у посланні патріарха Йосифа від 12 листопада 1977 року.

У рамках візиту Глави УГКЦ до Філадельфії, у четвер, 9 травня, о 19.00 в Українському освітньо-культурному центрі у Філадельфії відбудеться презентація його книги «Діялог лікує рани». Презентацію організовує Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» США.

У п’ятницю, 10 травня, Блаженніший Святослав зустрінеться з випускниками Нашої української рідної школи, а в суботу завітає до цієї школи та зустрінеться з усіма учителями та учнями.

У неділю, 12 травня, Предстоятель УГКЦ братиме участь у Загальних зборах Товариства «Свята Софія». Минулого року Блаженнішого Святослава було прийнято у повноправні члени ТСС А.

«Загальні збори – це нагода для усіх проаналізувати діяльність Товариства, поділитися своїми думками щодо його майбутнього, заслухати звіти голови та членів дирекції. Такі зустрічі дають можливість «зібрати в розсіянні сущих» членів, які проживають в різних куточках США. Цьогорічна, перша участь Блаженнішого Святослава в нарадах стане ще одним кроком до ближчої співпраці ТСС А та Патріаршої курії УГКЦ», – сказала в коментарі для Департаменту інформації УГКЦ д-р Ірина Іванкович, голова ТСС А.

У понеділок, 13 травня, Глава УГКЦ завершить свій візит до Філадельфії.

На фото: патріарх Йосиф біля будинку Товариства «Свята Софія» США

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next