АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав освятить новозбудований храм у Славутичі

АНОНСНеділя, 15 квітня 2018, 12:00
Усіх вірян і жителів м. Славутича запрошують на зустріч із Блаженнішим Святославом і на урочисте освячення храму, зведеного на честь ікони Божої Матері Неустанної Помочі, що відбудеться в неділю, 15 квітня 2018 року.

Спочатку перед новозбудованим храмом на 11:00 очікується зустріч Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава з дітьми, молоддю, міським головою та парохом парафії. Після неї відбудеться Чин освячення новозбудованого храму та Архиєрейська Божественна Літургія. А одразу ж після закінчення освячення храму віряни та мешканці Славутича зможуть долучитися до панахиди за жертвами аварії на Чорнобильській АЕС біля Меморіалу Героям Чорнобиля.

Нагадаємо, що у 2015 році розпочалося будівництво храму-каплиці на честь Ікони Божої Матері Неустанної Помочі. Із 19 серпня минулого року Богослужіння звершуються в новозбудованому храмі, що в Печерському кварталі міста.

Довідка

З 2009 року в м. Славутич отці редемптористи зареєстрували громаду вірних УГКЦ. Одразу виникла потреба в місці для проведення богослужінь. Почалися клопотання до міської ради щодо виділення земельної ділянки для будівництва храму, а парафіяни завдяки гостинності римо-католицької громади почали проводити богослужіння в їхньому храмі. У 2012 р. рішенням міської ради було виділено земельну ділянку площею 0,5 га для будови храмового комплексу УГКЦ. 21 квітня 2013 року в м. Славутичі владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, освятив хрест і місце під забудову храму.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next