АКТУАЛЬНО

Блаженніший Cвятослав очолить Літургію за мир в Україні у папській базиліці Санта Марія Маджоре

АНОНСЧетвер, 19 лютого 2015, 16:02
Від 16 до 22 лютого 2015 року в Римі єпископи УГКЦ з України перебуватимуть у паломництві до гробів апостолів, щоб поклонитися святим мощам апостолів Петра й Павла, відвідати головні римські базиліки та зустрітися зі Святішим Отцем.

У рамках зазначеного візиту в четвер, 19 лютого 2015 року, відбудеться паломництво єпископів до папської базиліки Санта Марія Маджоре (Piazza di S. Maria Maggiore, 42, 00100 Roma), де Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами та священиками о 15.30 очолить на центральному престолі Архиєрейську Божественну Літургію за мир в Україні.

Запрошуємо всіх небайдужих українців з Італії, а особливо з Рима та околиць, узяти участь у спільних моліннях за мир та спокій в Україні.

По завершенні Літургії в українській парафії Святих Сергія і Вакха (p-zza Madonna dei Monti, 3) відбудеться спільна зустріч душпастирів УГКЦ в Італії з Блаженнішим Святославом та зі всіма єпископами.

Крім того, вірні можуть взяти участь і в інших богослужіннях під час паломництв єпископів до решти папських базилік Рима за таким розпорядком:

Вівторок, 17 лютого

16.00 – Архиєрейська Божественна Літургія в папській базиліці Святого Івана на Латерані (Piazza di S. Giovanni in Laterano, 4, 00184 Roma)

Середа, 18 лютого

16.00 – Архиєрейська Божественна Літургія в папській базиліці Святого Павла поза мурами ( Piazzale San Paolo, 1, 00146 Roma)

Довідка

«Ad limina Apostolorum» з латинської означає "до апостольських порогів". Це давня практика, яка колись стосувалася єпископів, які душпастирювали довкруги Рима. У XIII столітті вона поширилася на весь світ. Кожних 5 років, або коли випадає можливість, католицькі єпископи окремих країн з усього світу по черзі прибувають до Рима з візитом «Ad limina Apostolorum». Під час цього візиту вони мають нагоду на особисту розмову з Вселенським архиєреєм, також проводять спільні Богослужіння у римських базиліках, зустрічі у ватиканських відомствах. Останній раз візит єпископів УГКЦ з України відбувався з 28 січня до 2 лютого 2008 року.

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next