АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир у Львові розкаже, як збудувати рідну хату

АНОНССереда, 20 травня 2015, 10:05
20 травня у Львові відбудеться зустріч підприємців з Блаженнішим Любомиром Гузаром, Архиєпископом-емеритом Української Греко-Католицької Церкви. Тема зустрічі «Як будувати рідну хату»: Послання митрополита Андрея Шептицького і сучасний контекст».

Про це повідомили у Львівській бізнес-школі УКУ.

«Ясно, як на долоні, що Рідна Хата не повстане, якщо не буде українського моноліту, коли українці-самостійники не зможуть обходячи всі різниці, які їх ділять, завести між собою якнайбільшу єдність. Тієї єдності Україні треба, а та потреба накладає на нас усіх обов'язок і від сповнення того обов'язку залежить майбутнє Батьківщини. Якщо хочемо всенаціональної Хати, бажанням глибоким і щирим, якщо та воля не є тільки фразою, ілюзією, то вона мусить проявлятися на справах, і ті справи мусять вести до єдності. До єдності в усіх напрямах, тому й до релігійної єдності», – таку цитату із пастирського послання митрополита Андрея Шептицького «Як будувати рідну хату?» наводять організатори зустрічі.

Тези зустрічі:

Громадські об’єднання і соціальні ініціативи як запорука громадянського суспільства 

«Родина і громада є, сказати б, протоплазмами, первісними клітинами, з яких складається людське суспільство. Обидві ці організації будуть тим сильнішими та тривалішими, чим більше будуть зважати на природу та її закони»

Чи кожна влада походить від Бога і чому кожен несе відповідальність за її вибір?

«Провідна влада походить від Бога, бо вона є природною консеквенцією людської природи і суспільного життя людини. Кажемо, що влада походить від Бога, від котрого походить і природа, і її природні змагання та потреби. Та влада лежить у природі народу, тобто всього народу, не якоїсь поодинокої людини».

«На чому опирається єдність хати?» Єдність народу і церкви: постмайданний контекст  

«Ту релігійну єдність, може, вдасться досягнути легше, ніж могло б видаватися, бо нас усіх, тобто всі різні віросповідання, ділять не питання особисті, не взаємні кривди, не різні поняття про патріотизм чи державу, не суспільні різниці класів чи маєткового стану, не різні програми – все те поміж нами або одне й те саме, або в усіх цих речах різнимося хіба тільки в дрібницях...»

Час проведення: 17:00-19:00

Реєстрація на зустріч обов’язкова. Для того, щоб взяти участь у заході, потрібно заповнити реєстраційну формуВи також маєте отримати підтвердження реєстрації зі сторони організаторів (не раніше, ніж 18 травня). 

Онлайн-трансляцію зустрічі можна буде переглянути наживо на Tvoemisto.tv.

Перед зустріччю організатори рекомендують прочитати пастирське послання митрополита Андрея Шептицького «Як будувати рідну хату».

tvoemisto.tv

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next