АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав очолить паломництво Синоду Єпископів УГКЦ до Флоренції

АНОНССубота, 14 вересня 2019, 19:00
Українська парафія Святого архистратига Михаїла м. Флоренція 13–15 вересня запрошує взяти участь у Загальноцерковному паломництві до флорентійського катедрального собору для вшанування мощей св. Йоана Золотоустого. Паломництво очолить Блаженніший Святослав у супроводі Синоду Єпископів УГКЦ.

У межах паломництва будуть відзначені дві історичні події: 580 років від часу проголошення Флорентійської унії (6 липня 1439 року) та 55 років візиту Блаженнішого патріарха Йосифа Сліпого до Флоренції (24–26 січня 1964 року), який хотів пройти слідами свого славного попередника, учасника Флорентійського собору (1439), Київського митрополита і першого нашого кардинала Ісидора, який тоді закликав соборових отців до взаємної співпраці, щоби «вложений труд не пішов на даремно і не став посміхом для нащадків та ворогів».

Програма паломництва:

13 вересня 21:00 Базиліка SS. Annunziata – Акафіст до Пресвятої Богородиці

14 вересня 18:00 Баптистерій (Battistero) – Акафіст до святого Йоана Золотоустого

15 вересня 13:30 Катедральний собор (Duomo) – Архиєрейська Божественна Літургія

17:00 Palazzo Vecchio (Salone 500) – Зустріч прочан із мером Флоренції

Паломництво розпочнеться у п’ятницю, 13 вересня, о 21:00 служінням Акафісту до Богородиці в Марійському санктуарію Флоренції, у базиліці Благовіщення Пречистої Діва Марії (SS. Annunziata). У посвяті непорочному серцю Марії українська спільнота Флоренції разом з усіма прочанами молитиметься за мир і припинення війни в Україні та усьому світі. А також усі згадають праведного Джорджо Ла Піра, мера Флоренції 1951–1965 років, невтомного будівничого миру та свідка християнської милосердної любові, який мав дружні зв’язки з патріархом Йосифом Сліпим. Цього року виповнюється 60 років прощі Ла Піри до Фатіми. Нею він хотів розпочати паломництво до Москви та Києва, яке відбулося 15 серпня 1959 року, щоб донести до керівників радянської влади послання Фатімської Богородиці про навернення Росії, щоби світу був дарований мир. Продовжуючи пророчу місію Фатіми, Ла Піра доручив надрукувати текст Акафісту до Богородиці, щоб розіслати всім єпископам Італії, які тоді готувалися до ІІ Ватиканського Собору, просячи їх посприяти пізнанню східної духовності для того, щоб ще більше оживити віру і надію християн та молитися за мир у світі.

У суботу, 14 вересня, Блаженніший Святослав разом з Єпископами Синоду УГКЦ прибудуть до Флоренції. О 18:00 у Баптистерію (Battistero) спільно з місцевим архиєпископом кардиналом Джузеппе Беторі, священиками та паломниками, буде відслужено Акафіст до святого Йоана Золотоустого, свято якого у Католицькій Церкві припадає саме на цей день. Акафіст служитиметься перед мощами святого.

Кульмінаційним днем паломництва буде неділя, 15 вересня. О 13:30 в катедральному соборі буде віслужена Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав у співслужінні Синоду Єпископів УГКЦ, Флорентійського архиєпископа, українських та італійських священиків. Ця Літургія буде гарною нагодою, щоб саме зі серця Флоренції, її катедрального собору Санта Марія дель Фйоре, де 6 липня 1439 року підписано Акт об’єднання Христової Церкви, було почуто голос УГКЦ – свідка неподіленого християнства, спадкоємиці Володимирового Хрещення та правонаступниці Київської Церкви, Церкви українського народу, яка свято береже свою історію, передання, плекає добрі стосунки з Матір’ю-Церквою древнього Константинополя та залишається сьогодні, як і тисячоліття тому, у повній єдності з намісником апостола Петра – Святішим Отцем Папою Римським.

Усі богослужіння триденного паломництва співатиме, запрошений з Надвірної, що на Гуцульщині, народний камерний хор «Felicio».

Щиро запрошуємо всіх до Флоренції на прощу, щоби спільно помолитися за єдність Христової Церкви та засвідчити ідентичність нашої УГКЦ, яка 17 вересня цього року відсвяткує 30 років виходу з підпілля. Нехай святі мученики УГКЦ комуністичних переслідувань ХХ століття, мученики за єдність Київської Церкви з наступником апостола Петра моляться за нас і покріплюють усіх у ці нелегкі часи.

о. Володимир Волошин

Додаткова інформація:

Тел. +39 329 355 2779 (SMS, WhatsApp, Viber)
E-mail: [email protected]

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next