АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав освятить новозбудований храм у Южноукраїнську

АНОНСНеділя, 24 червня 2018, 10:00
24 червня 2018 року, на свято Всіх святих українського народу, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у співслужінні з владикою Михайлом (Бубнієм), Екзархом Одеським та адміністратором Кримським УГКЦ, у м. Южноукраїнську освятить новозбудований храм. Архиєрейська Божественна Літургія з Чином освячення храму розпочнеться о 09:15.

Урочистості з нагоди освячення храму Всіх святих українського народу розпочнуться о 09:00 із зустрічі  Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава. Після неї відбудеться Чин освячення новозбудованого храму та Архиєрейська Божественна Літургія.

Усіх вірян, жителів міста Южноукраїнська та гостей міста запрошуємо на зустріч із Блаженнішим Святославом й на урочисте освячення храму, за адресою: м. Южноукраїнськ, Набережна Енергетиків, 22.

Довідка:

На прохання вірних УГКЦ, які проживають у м. Южноукраїнську Миколаївської області, була зареєстрована релігійна громада (парафія) УГКЦ 28 жовтня 2005 року. 

У м. Южноукраїнську з 6 січня 2007 року  розпочинає своє служіння перший священик Ігор Ворона. Перша Божественна Літургія була відслужена 08.01.2007 р. у квартирі парафіян п. Мирослава і  п. Ірини Янушів.

Восени того ж року управління Одесько-Кримського екзархату купило трикімнатну квартиру для проживання священика в парафії, де одну кімнату було пристосовано під каплицю для богослужіння.

Завдяки зустрічам з адміністрацією міста громада УГКЦ м. Южноукраїнська отримує земельну ділянку під будівництво храму (площа 0, 2768 га). У червні 2008 року владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримського екзархату, освятив ділянку під храм і вже в грудні того ж року розпочато будівництво храму.

2 травня 2009 року було закладено й освячено наріжний камінь (гранітну плиту) храму Всіх святих українського народу.

Того самого року богослужіння починають проводитися в підвальному приміщенні храму, де на майбутнє заплановано катехитичний центр для соціального і катехитичного служіння.

Крім богослужіння при парафії, діє катехизація дітей і дорослих, військових, відвідування хворих у лікарні, підготовка дорослих до прийняття Святих Таїнств, працює порадня для вірних тощо.

З 2009 року при парафії започатковано видавництво українського греко-католицького часопису «Добрий Пастир» (головний редактор о. Ігор Ворона).

У 2014 р. призначено нового екзарха Одеського та Адміністратора Кримського екзархату владику Михайла (Бубнія), який цього ж року з пасторальною візитацією відвідав м. Южноукраїнськ.

17 липня 2016 року в м. Южноукраїнську відбулося започаткування місійного служіння сестер Згромадження святого Йосифа.

З 19 по 26 листопада 2017 року, з благословення владики Михайла (Бубнія), у парафії Всіх святих українського народу відбулася Свята Місія, яку проводили отці редемптористи: о.Василь Ліниця і о. Петро Ковальчук, і сестри редемптористки: с. Тереза Водяна і с. Ірина Горланова.

Сьогодні будівництво майже завершене, а храм Всіх святих українського народу об’єднує чималу кількість людей і це число постійно зростає.

Прес-служба парафії
Всіх святих українського народу


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next