АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав візьме участь у презентації книжки «Ґваделупська Богородиця: Матір цивілізації Любови»

АНОНСВівторок, 19 жовтня 2021, 19:30
19 жовтня о 18:30 у храмі Святого Василія Великого у Києві відбудеться презентація книжки «Ґваделупська Богородиця: Матір цивілізації Любови». Книгу презентуватиме колишній Найвищий лицар Ордену Лицарів Колумба та співавтор книжки Карл Андерсон спільно з представниками греко-католицької та римсько-католицької Церков.

Участь у презентації візьме Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви.

"На мою думку, існує багато паралелей між історією об’явлень Пресвятої Діви у Гваделупі (Мексика) та історією українського народу. Вірні в Україні люблять Богородицю. Вони шукають Її, довіряють Їй і кличуть Її в часи смутку", - сказав єпископ Браян Байда, правлячий архиєрей єпархії Саскатун УГКЦ (Канада), автор передмови до української версії тексту. Саме владика Браян надихнув Лицарів Колумба видати цю книжку в Україні. Єпископ наголошує, що постать Матері Божої Гваделупської не чужа для його співвітчизників. Її образом можна милуватися в Києві та Львові. «Я хотів, щоб в Україні могли читати про Неї і тому виконав свою скромну місію», — додав він.

Книжка аналізує історію Гваделупських об’явлень Пресвятої Діви у 1531 році на пагорбі Тепеяк, Мексика. Її послання було і є потужним каталізатором релігійних і культурних змін. Автори ідентифікують Гваделупську Богоматір зі Церквою, а Хуана Дієґо – з моделлю християнина, який намагається відповісти на заклик Ісуса Христа до навернення та свідчення. Автори також акцентують на універсальності Гваделупської Богородиці як Матері усіх народів, послання якої досі залишається актуальним.

На презентації книжки, крім Карла Андерсона та Блаженнішого Святослава, будуть також владика Михайло Бубній, екзарх Одеський та національний капелан Лицарів Колумба для вірних греко-католиків в Україні; ординарій Київсько-Житомирської дієцезії в Україні, єпископ Віталій Кривицький SDB; національний делегат Юрій Малецький.  

Під час презентації буде можливість придбання книжки. Її також можна замовити на інтернет-сторінці видавництва св. Павла https://shop.sviatyipavlo.com/dlya-doroslikh/236-gvadelupska-bogorodicya.html

Українська прем’єра книжки відбулася 8 липня цього року у м. Львові. Переклад книжки українською мовою здійснила д-р Ірина Іванкович.

Карл Андерсон, колишній Найвищий лицар, протягом 20 років був лідером найбільшої міжнародної спільноти католицьких чоловіків, — Лицарів Колумба. На початку свого служіння він віддав лицарів Колумба під покров Гваделупської Богородиці, зробивши її покровителькою Ордена.

Співавтор книги, монсеньйор Едуардо Чавес, є професором історії Церкви, співзасновником і ректором Вищого інституту Гваделупських досліджень, а також каноніком базиліки Гваделупської Богородиці в Мехіко. Він був постулятором у канонізаційному процесі св. Хуана Дієго.

Додаток:

Лицарі Колумба — найбільша католицька чоловіча організація у світі. Її заснував о. Майкл Макгівні, який був беатифікований у 2020 році Папою Франциском. Він у 1882 році в Нью-Хейвені (США) зібрав групу чоловіків, які бажали підтримувати один одного та зростати в християнській вірі. Їх основні принципи — милосердя, єдність, братерство та патріотизм. Лицарі діють у десятках країнах світу та мають понад два мільйони членів. Вони присутні в Україні вже 9 років і нараховують понад 1800 осіб, які діють у 40 парафіях римо-католицьких дієцезій та греко-католицьких єпархій. Більше інформації на сторінці lytsarikolumba.com.

Пресслужба Лицарів Колумба

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next