АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав візьме участь у ювілейних святкуваннях отців оріоністів в Італії

АНОНСПонеділок, 15 травня 2017, 17:05
Заходи з нагоди 15-ї річниці місії та діяльності отців оріоністів в Україні відбудуться в м. Тортона, що на Півночі Італії. Очолить святкування Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Візит Блаженнішого Святослава до Італії розпочнеться 15 травня. Увечері о 18:00 він візьме участь у Богослужінні з нагоди храмового празника. Наступного дня Глава УГКЦ відвідає еремітський монастир Божественного провидіння неподалік Тортони, а о 18:00 очолить Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 15-річного ювілею діяльності оріоністів в Україні. Богослужіння відбудеться в santuario Madonna della Guardia м. Тортона. Із ним співслужитимуть місцевий єпископ Ауреліо Фуссі та преосвященний владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.

Додамо, що впродовж 15 років отці оріоністи здійснюють своє служіння у Львові, зокрема займаються молоддю і особами з особливими потребами. Їхня спільнота знаходиться в 30 країнах світу. У Львові оріоністи мають храм Святого Луїджі Оріоне і духовний центр, де провадять активну працю з дітьми та реалізують багато проектів соціального служіння.

Сам чернечий орден виник на межі XIX-XX століть в Італії. Заснував його римо-католицький священик Луїджі Оріоне (2004 року зарахований до лику святих). Офіційна назва згромадження оріоністів – «Мала справа Божого провидіння». Мету нової чернечої конгрегації блаженний Оріоне визначив словами апостола Павла: «Об’єднати все в Христі». А це означає, писав він, «любити, молитися, виховувати в благочесті і праці сиріт і найбільш занедбаних, страждати за грішників і присвячувати себе Ісусові. Привілей (мета) конгрегації – служіння Христу, який перебуває в найбідніших, у найбільш занедбаних і покинутих».

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next