АКТУАЛЬНО

Бучацька єпархія запрошує усіх охочих на молитовну зустріч до с. Савелівка (Тернопільщина)

АНОНССубота, 17 серпня 2019, 11:30
У суботу, 17 серпня 2019 року, усіх охочих запрошують на молитовну зустріч у відпустовому місці с. Савелівка Монастириського р-ну Тернопільської області.

Захід організовують з ініціативи владики Дмитра Григорака, єпарха Бучацького, який відповідальний за харизматичний рух в Україні. Зустріч — безкоштовна і триватиме з 10:30 до 18:00.

Організатори повідомляють, що така подія — це чудова нагода зустрітися, спільно помолитися й послухати Бога, а також відпочити. Варто зауважити, що більше дізнатися про захід, зокрема про його програму, а також зареєструватися на нього можна за посиланням.

Довідка

У другій половині ХІХст. у лісі при дорозі, яка вела з с. Ковалівка до с. Савалуски (тепер с.Савелівка), місцевий дідич побачив на дубі біля джерельця сяйво, в контурах якого виднілося зображення Пресвятої Богородиці. З того часу там почали відбуватися велелюдні відпусти при чудотворній іконі. У 1873р. папа Пій IX проголосив Савалуски відпустовим місцем. На молитву до Богородиці у свято Преображення Господнього стікався народ з багатьох регіонів Західної України. У 1950р. радянська влада заборонила людям відвідувати це місце.

Дідич, якому з'явилася Пречиста Діва, вирішив значну частину свого маєтку пожертвувати на побудову нової церкви в с. Савалуски. Самому йому не вдалося здійснити задумане. На кошти, залишені ним, мешканець села побудував діючу Савелівську церкву. Тепер це місце відвідують люди з різних куточнів країни.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next