АКТУАЛЬНО

Будування справедливого миру: роль Церкви та громадянського суспільства

АНОНСЧетвер, 25 листопада 2021, 12:00
Комісія Української Греко-Католицької Церкви з міжконфесійних та міжрелігійних відносин разом з Інститутом екуменічних студій Українського католицького університету проведуть конференцію “Будування справедливого миру: роль Церкви та громадянського суспільства”.

Запрошуємо взяти участь у міжнародній конференції, яку буде присвячено німецько-польському примиренню та досвіду, який можна перейняти для сучасної України. Подія, організована Комісією Української Греко-Католицької Церкви з міжрелігійних та міжконфесійних відносин спільно з Інститутом екуменічних студій Українського католицького університету, за підтримки фундації “Renovabis” та у партнерстві з Фондом Конрада Аденауера в Україні, відбудеться у місті Львові, 25-26 листопада 2021 року.

З 2014 року українське суспільство зіштовхнулося з реаліями військового конфлікту та зовнішньої агресії, яке позначене тисячами загиблих та поранених осіб, принаймні 1,5 мільйона внутрішньо-переміщених осіб, зруйнованою інфраструктурою та соціально-політичним загостренням. Ця ситуація — абсолютно нова для сучасної України, тому вимагає серйозного суспільного, церковного і наукового осмислення.

Як інституції, які служать церкві та академічній спільноті, організатори події планують зробити власний внесок для досягнення справедливого миру, громадянського порозуміння та утворення основи для майбутнього примирення. Через безпрецедентну природу цієї ситуації та недостатній рівень свідомості суспільства у сфері миробудування, важливо бути обізнаними з відповідним міжнародним досвідом у вирішенні конфліктів. Переконані, що досвід примирення між Польщею та Німеччиною у ХХ столітті, де Церкви відіграли важливу роль, може стати позитивним прикладом для українських релігійних організацій продовжувати розвивати процес примирення та діалогу.

На конференції виступатимуть доповідачі з Німеччини, Польщі та України.

Участь у конференції безоплатна. Захід відбудеться на базі Українського католицького університету, із онлайн-трансляцією. Взяти участь можна офлайн (безпосередньо у Львові) і онлайн (ZOOM). Просимо зареєструватись, для отримання подальшої інформації про подію:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxyZAWyz0kgp0ipj8gGl_keXlXPIpakR57MfuhE3WWhnesHg/viewform

Контакти: [email protected] Ірина Кітура

Комісія УГКЦ з міжконфесійних та міжрелігійних відносин


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next