АКТУАЛЬНО

Чим нині займається товариство, засноване Блаженнішим Йосифом Сліпим?

АНОНССубота, 11 березня 2017, 13:03
Які організації за свого життя засновував патріарх Йосиф Сліпий і скільки з них діє донині? Чим тепер займається одне з найактивніших — товариство «Свята Софія» (Філадельфія, США)? Про це дивіться у програмі «Відкрита Церква». У студії «Живого телебачення» побувала директор товариства «Свята Софія» (США) Ірина Іванкович.

Американське товариство «Свята Софія» було другим товариством, що його заснував патріарх у 1974 році з осідком у Філадельфії. Проте після проголошення Незалежності діяльність Товариства поширилася і на Україну. У 1995 році товариство «Свята Софія» викупило землю та дім родини Сліпих від місцевого жителя Михайла Сліпого, родича патріарха. Тоді ж і вирішено поставити будинок — музей разом з каплицею та конференційним залом.

«Створення музейно-меморіального комплексу в селі Заздрість — це було виконання духовного заповіту патріарха Йосифа, який він залишив нашому Товариству: „Як прийде час, відкупіть мою родинну хату в селі Заздрість, а згодом побачите, що зробите“, — розповіла Ірина Іванкович. — Тепер там дійсно вирує життя». За словами директора Товариства, у селі Заздрість цьогоріч відбудеться вже третя англомовна школа для семінаристів, а також дітей з усієї України, зокрема тих, які постраждали від війни. „Завдяки тому, що цей комплекс існує, ми можемо вести діяльність не тільки на Американському континенті, а насамперед тут, в Україні“, — зазначила Ірина Іванкович.

Дивіться програму «Відкрита Церква» у суботу, 11 березня, о 14.10 на 5 каналі. Відкривайте мудрість Церкви разом із нами!

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next