АКТУАЛЬНО

Декада місійності УГКЦ онлайн: 11 днів, 11 міст, 11 трансляцій

АНОНСНеділя, 07 червня 2020, 18:00
Декада місійності в УГКЦ цього року триватиме з 28 травня по 7 червня. Упродовж цього періоду «Живе телебачення» щоденно транслюватиме молитву з роздумами цієї Декади з різних храмів УГКЦ в Україні: від Луцька до Одеси, від Запоріжжя до Чернівців.

Зазвичай така молитва відбувається в парафіяльних храмах, однак цього року карантин вніс у її проведення деякі корективи. Саме тому «Живе телебачення» вийшло з ініціативою трансляції Декади місійності щодня з іншого храму УГКЦ. «Це дасть нагоду участі в Декаді більшого числа вірних і разом з тим представить "географію" нашої Церкви», – пояснює о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації.

У період з 28 травня по 7 червня трансляція Молебню із роздумами з «Путівника Декади місійності» на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook щодня розпочинатиметься о 17:00. Після завершення прямого включення із певного храму транслюватимуться роздуми одного із єпископів УГКЦ.

Графік проведення трансляцій Декади місійності

Вступ (28 травня) – Чернівці – роздуми владики  Йосафата Мощича

Перший день (29 травня) – Львів – роздуми владики  Володимира Груци

Другий день (30 травня) – Дрогобич – роздуми владики  Григорія Комара

Третій день (31 травня) – Тернопіль – роздуми владики  Теодора Мартинюка

Четвертий день (1 червня) – Хмельницький – роздуми владики  Івана Кулика

П’ятий день (2 червня) – Луцьк – роздуми владики  Йосафата Говери

Шостий день (3 червня) – Харків – роздуми владики  Василя Тучапця

Сьомий день (4 червня) – Одеса – роздуми владики  Михайла Бубнія

Восьмий день (5 червня) – Запоріжжя – роздуми владики  Степана Менька

Дев’ятий день (6 червня) – Івано-Франківськ-Крихівці – роздуми владики  Йосифа Міляна

Десятий день (7 червня) – Вінниця – роздуми владики  Степана Суса


Пригадуємо, що на Вознесіння в УГКЦ розпочинається Декада місійності, яку декілька років тому розпрацювала і впроваджує Рада з питань євангелізації спільно з робочою групою «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Декада місійності – це десятиденне підготування до святкування П’ятдесятниці, переосмислення великого дару Святого Духа та Церкви. Кожен день Декади місійності проходить під певним гаслом.

Як зазначено у вступному поясненні до Декади, її метою є приймати Христа глибше в наше життя, нести добру новину поза нашу спільноту і підтримати тих, хто розширює межі Божого Царства місійною діяльністю та капеланським служінням.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next