АКТУАЛЬНО

«Двері завжди відчинені»: українська делегація візьме участь у військовому паломництві до Люрда

АНОНСНеділя, 15 травня 2016, 14:03
20-22 травня 2016 року в м. Люрд (Франція) відбуватиметься 58-ме щорічне Міжнародне військове паломництво, на яке прибудуть понад 12 тисяч військовослужбовців – представників близько 40 країн світу. Це паломництво до Люрда є особливим, адже військовослужбовці різних країн збираються у святому місці не з військових причин, а щоб разом молитися за мир у світі.

Для українських військовослужбовців участь у Міжнародному військовому паломництві вже стала традицією,  а сама подія – однією із найбільш очікуваних протягом року. Навіть більше, цьогорічна поїздка до Люрда буде ювілейною: вже двадцятий рік поспіль представники нашої держави стають учасниками військового паломництва до чудотворного місця.

Організацію поїздки українських військовослужбовців координує Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України спільно з Патріаршим паломницьким центром та за сприяння Міністерства оборони України. Очолить українську делегацію владика Михайло (Колтун), військовий єпископ, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Провідною темою 58-го Міжнародного військового паломництва є Боже милосердя. «Цього року свята Церква запрошує нас повністю поринути в Божественне милосердя та відкрити милосердя в нашому світі, нашій армії та наших сім’ях», – зазначають організатори паломництва у Франції.

Папа Римський у грамоті, присвяченій Року Божого милосердя, пише: «Тільки паломництво стимулює наше перетворення: перетинаючи Святі двері Божого милосердя, ми дозволимо Богові себе обійняти та візьмемо зобов’язання бути милосердними разом з іншими, як Отець із нами…».

«Двері завжди відчинені» – саме ця фраза буде лейтмотивом усіх трьох днів перебування військових у Люрді.

Патріарший паломницький центр  запрошує всіх охочих долучитися до військового паломництва. Програму травневої молитовної поїздки до Люрда можна переглянути на сайті паломницького центру: pilgrimage.in.ua

Замовити паломництво:

 ✆ Київ: (044) 279-19-20, (096) 330-96-79; ✆ Львів: (096) 858-27-57, (063) 075-00-30

Довідка:

Міжнародне військове паломництво є мирним заходом, на який щороку прибувають військовослужбовці із різних країн світу.

Історія цього паломництва до чудотворного місця в Люрді бере свій початок з 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег із Німеччини, щоб спільно зі своїми родинами помолитися за мир у всьому світі. Відтоді кількість учасників прощі значно зросла. Сюди приїжджають представники військових відомств із понад сорока країн світу. З 1996 року, за сприяння Міністерства оборони, участь в міжнародному паломництві бере військова делегація Збройних сил України.

pilgrimage.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next