АКТУАЛЬНО

Фестиваль «Вітер на-Дії» повертається в офлайн

АНОНСНеділя, 12 вересня 2021, 10:00
У неділю, 12 вересня 2021 року, вшосте молодь зможе зустрітися у Львові, єднаючись у спільній молитві, захопливих дискусіях на важливі теми, у товаристві успішних людей і тих, хто ще шукає свій унікальний життєвий шлях.

«Дзвін до змін»  гасло цьогорічного фестивалю. Організатор заходу – Українська Греко-Католицька Церква (Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ).

«Головною зустріччю цієї події, як і всього життя, буде зустріч із люблячим Богом, який кличе кожну молоду людину до дуже важливих звершень, а наше завдання – почути цей поклик. Ми хочемо запропонувати відвідувачам нашого фестивалю цікаво провести час: познайомити їх між собою та із зірковими гостями на десятках різних майданчиків, та заохотити до відкритої та щирої дискусії. Прагнемо дати молоді поштовх до змін у власному житті, щоби воно все більше наповнювалось сенсом, а вони розуміли, куди рухатись і до чого прагнути», – розповів про лейтмотив «Вітру на-Дії» о. Ростислав Пендюк, голова Патріаршої комісії у справах молоді.

Для команди фестивалю важливо створити безпечний простір із дотриманням карантинних норм. У зв’язку з цим кількість відвідувачів буде обмежена. Саме тому «Вітер на-Дії» відбуватиметься в оф- та онлайн форматах. Усі охочі можуть придбати квитки в соціальних мережах фестивалю: Facebook та Instagram.

Учасники, які братимуть участь дистанційно, мають нагоду створити локацію для зустрічі під брендом «Вітеру на-Дії». Це можливість для молоді зібратися невеликими групами зі своїми друзями чи колегами в певному місці або ж на своїх парафіях разом з їхніми душпастирями та через онлайн-трансляцію долучитися до загальної програми фестивалю. Вони зможуть вийти у прямий ефір, щоби привітатися з іншими учасниками і розповісти про себе. Діаспора української молоді з різних країн світу теж візьме участь у цій частині програми. Так маленькі локації творитимуть єдиний молодіжний простір, який демонструватиме глобальність Української Греко-Католицької Церкви.

Програма фестивалю:

· 9:00 – початок

Реєстрація офлайн-учасників на території Українського католицького університету (вул. Стрийська, 29а). Участь лише за умови попередньої реєстрації.

· 11:00 – Божественна Літургія
· 13:00–18:30 – денна сцена (Стрийський парк)

Виступатимуть такі музичні гурти: «МетаНоя», «CRY NEBA» (Олександр Мамедов), «KVANT», «ModernFolk», «Misericordia» (Польща, м. Ченстохова).

· 13:00–18:30 – інтелектуальний майданчик: панельні дискусії, воркшопи, зустрічі з лідерами думок. Понад 20 майданчиків із топовими спікерами. Імена гостей заходу та детальна програма з’явиться невдовзі.
· 19:00–22:00 – вечірня сцена

Виступатимуть гурти «ДикоBrass» і «ФІОЛЕТ».

Хедлайнер вечірнього концерту електро-фольк гурт «Go_A»  представники України на пісенному конкурсі «Євробачення-2021».

Трансляцію Богослужіння та виступи музичних гуртів денної сцени кожен охочий зможе переглянути на офіційних інтернет-ресурсах фестивалю безкоштовно.

«Кілька років тому, починаючи "Вітер на-Дії", ми розуміли, що молоді люди живуть у дуже насичений і цікавий час, час багатьох змін. Ми хотіли допомогти людям у такий період знайти себе. За цей час багато змінилося. Зараз ми маємо ще більше викликів, ще більше складних питань, пов’язаних також із пандемією, яку ми переживаємо впродовж останніх півтора року. Фестиваль "Вітер на-Дії" хоче запросити молодих людей приїхати 12 вересня до Львова, щоб разом із цікавими, відомими й успішними людьми подумати про те, як жити в сучасному світі», – зазначив о. Ростислав Пендюк, голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next