АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідає Чикаго з нагоди святкування ювілею парафії Святих Володимира і Ольги

АНОНСНеділя, 11 листопада 2018, 11:00
7 листопада Блаженніший Святослав, на запрошення владики Венедикта (Алексійчука), Правлячого єпископа Чиказької єпархії, розпочинає свій душпастирський візит до Чикаго, який триватиме до 13 листопада 2018 року. Мета візиту — взяти участь у святкуванні 50-ліття парафії Святих Володимира і Ольги.

У рамках візиту Предстоятель УГКЦ зустрінеться зі священиками та жертводавцями храму, а також членами товариства «Свята Софія» з Філадельфії, з фундацією «Спадщина», дирекцією каси «Самопоміч» та відвідає чимало інших заходів.

У п’ятницю, 9 листопада 2018 року, душпастирі, парафіяльна рада та святочний комітет запрошують усіх охочих прийти на допрем’єрний показ нового фільму «Блаженніший» про патріарха Йосифа Сліпого. Показ фільму відбудеться о 18:00 в культурному осередку Святих Володимира і Ольги. Після презентації проведуть відкриття ювілейної виставки.

Наступного дня відбудеться Заупокійна Божественна Літургія в соборі Святих Володимира і Ольги та поминання всіх померлих фундаторів і жертводавців храму. У неділю, 11 листопада, парафіяни матимуть нагоду взяти участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а згодом буде проведено ювілейний бенкет у культурному осередку Святих Володимира і Ольги.

Варто зазначити, що Предстоятель 9 листопада відвідає українських школярів з цілоденної школи катедри Святого Миколая, а 10 листопада — школу українознавства в Чикаго.

10 листопада Блаженніший Святослав відвідає кардинала Чикаго Блейза Джозефа Супіча.

12 листопада Глава УГКЦ відвідає ще одну парафію УГКЦ в Чикаго, — Святого Йосифа Обручника. Тут о 18:30 відбудеться Божественна Літургія.

Довідка

Собор Святих Володимира і Ольги — храм Української Греко-Католицької Церкви, розташований у районі «Українське село» в Чикаго. Це один із головних центрів Чиказької єпархії УГКЦ.

Парафія Святих Володимира і Ольги в Чикаго була заснована в 1968 році патріархом Йосифом Сліпим і єпископом Чиказької єпархії Ярославом Габро.

Будова храму тривала у 1971 — 1973 роках. 20 травня 1973 року Блаженніший Йосиф освятив новозбудований собор.

Архітектор храму Ярослав Корсунський. Він опрацював план цього храму на основі візантійсько-українського стилю, вживаного в Україні упродовж ХІ – ХІІІ століть. 

Деталі тут:
https://www.facebook.com/StsVO/
https://www.facebook.com/events/317656512363105/

Департамент інформації УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next