АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відкриє на Тернопільщині меморіал пам’яті жертвам псевдособору 1946 року

АНОНСП'ятниця, 17 листопада 2017, 14:11
У п’ятницю, 17 листопада, Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви відвідає Тернопільщину.

Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, за його участю в селі Мушкатівка Борщівського району відбудеться посвята та відкриття меморіалу пам’яті жертвам псевдособору 1946 року. За інформацією ОДА, такий меморіал споруджують уперше і він поки єдиний в Україні.

«8 березня 1946 року на Свято-Юрській горі у Львові відбувся так званий псевдособор, на якому, за наказом Сталіна, була ліквідована Українська Греко-Католицька Церква. Псевдособор, по суті, узаконив репресії проти греко-католиків, тисячі священиків та вірян відправили на заслання і кинули у тюрми, а Церкву насильно приєднали до Російської Православної Церкви. Запрошуємо спільно помолитися за душі страчених», – ідеться в повідомленні.

Зазнали терору і священнослужителі мушкатівської церкви Петра і Павла, зазначають в ОДА. Отців Всеволода Лещишина та Василя Білінського було заарештовано і засуджено.

Відтак, через 70 років після цих подій, у пам’ять про замордованих священиків і вірян на території церкви в Мушкатівці освятять меморіал пам’яті жертвам псевдособору 1946 року.

zik.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next