АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відслужить Літургію на головному престолі Католицької Церкви

АНОНСНеділя, 25 червня 2017, 13:00
З нагоди ювілею 150-річчя канонізації українського священномученика Йосафата Кунцевича Святіший Отець Франциск уділив особливий привілей – можливість служіння Божественної Літургії на папському престолі в соборі Святого Петра у Ватикані. Архиєрейську Божественну Літургію очолить Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами Синоду УГКЦ.

Канонізація українського святого священномученика Йосафата відбулася більше ніж через два століття після його смерті, а канонізував його в 1867 р. папа Пій IX. Сьогодні його мощі зберігаються в головному храмі католицького світу – ватиканській базиліці Святого Петра, що свідчить про велику повагу і цінність діяльності св. Йосафата.

Паломництво відбуватиметься впродовж двох днів, 24 і 25 червня. Розпочнеться Архиєрейською вечірнею з литією о 17.00 в соборі Святої Софії в Римі – головній святині УГКЦ за кордоном, збудованій як символ її відродження в діаспорі патріархом Йосифом Сліпим. Після Богослужіння в соборі відбудеться концерт духовної музики у виконанні семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії.

У неділю, о 12.00, паломники візьмуть участь в молитві “Анджелус” із папою Франциском, а о 13.00 розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія в соборі Святого Петра.

Для успішної організації паломництва оргкомітет опублікував логістичну інформацію для паломників.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next