АКТУАЛЬНО

Католицька Церква готується до Ювілейного року

АНОНСВівторок, 08 грудня 2015, 11:11
8 грудня, у день свята Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці за григоріанським стилем, у Католицькій Церкві офіційно розпочнеться Ювілейний рік Божого милосердя. У цей день о 9:30 Папа Франциск відчинить Святі двері в соборі Святого Петра у Ватикані і проголосить початок ювілею. Пише прес-служба товариства “Свята Софія” .

У неділю після цього Святі двері будуть відчинені у двох інших папських соборах Рима: Святого Івана та Святого Павла поза мурами. О 17:00 цього ж дня кожен єпископ має відчинити двері власного катедрального собору. Упродовж Року Божого милосердя особливою увагою Церкви будуть вшановуватися інші ювілеї: богопосвячених осіб, молільників до Божого милосердя, хворих та немічних, ув’язнених, дияконів, священиків, молоді, волонтерів та працівників милосердя тощо. Крім цього, у своєму душпастирському служінні Святіший Отець здійснюватиме т. зв. ювілейні символи діл милосердя. 13 листопада 2016 року Святі двері в папських базиліках та єпархіях будуть зачинятися, а 20 листопада закриттям Святих дверей у соборі Святого Петра у Ватикані Святіший Отець проголосить завершення Ювілейного року.

Проголошуючи Ювілейний рік, Церква проголошує Боже прощення та милосердя до людини, а також закликає християнина до відновлення своїх стосунків з Богом. Відкриття Святих дверей, які відчиняються тільки в ювілейні роки, а в інший час зачинені, є символічним свідченням, що в Ювілейний рік вірні мають нагоду пройти особливий духовний шлях. Святіший Отець обрав тему Божого милосердя для Надзвичайного ювілейного року.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next