АКТУАЛЬНО

Киян та гостей столиці запрошують на двотижневу школу з українського іконопису

АНОНССубота, 20 жовтня 2018, 19:00
Іконописна школа «Радруж» Українського католицького університету запрошує усіх зацікавлених мистецтвом і духовністю киян на осінню двотижневу школу з українського іконопису.

З 26 жовтня по 10 листопада пропонуємо мешканцям столиці унікальну можливість ознайомитися із древнім мистецтвом іконопису та власноруч написати ікону.

Навчаючись у нас, ви зможете дізнатися більше про давнє мистецтво іконопису, поглибите (або ж відкриєте для себе) знання з богослов’я ікони, спробуєте створити схему-прорись ікони, навчитесь працювати у традиційній техніці малярства, виключно природніми матеріалами (липова дошка, мінеральні пігменти, органічні зв’язуючі) і, що дуже важливо, створите свою особисту ікону – плід вашої праці та молитви!

Отож, Школа українського іконопису у м. Київ проходитиме з 26 жовтня по 10 листопада.

Пропонуємо дві навчальні програми (які можна відвідувати як в цілому, так і окремо кожну, реєстрація проводиться на кожну зокрема) та відкриту лекцію (на яку запрошуємо усіх охочих).

26-28 жовтня – Семінар з іконографічного рисунку Святослава Владики.

Тема: Іконографія ікони Розп’яття.

Даний семінар – це унікальна нагода навчитися іконопису через призму тисячолітньої філософії сакрального мистецтва, культурології та практики іконографії від досвідченого майстра – художника, іконописця Святослава Владики.

Місце проведення: Інститут релігійних наук Святого Томи Аквінського, вулиця Деревлянська (Якіра), 13. Час проведення: 26-28 жовтня. Вартість навчання: 1300 грн (у вартість входять усі матеріали).

Реєстрація: для участі у семінарі, просимо заповнити анкету до 20 жовтня https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPLxMKvBFn14Oza6WNxNWv37ti9yxiSlS0PUlrmy89p2Pd1w/viewform

 

29 жовтня-10 листопада – Школа українського іконопису (практика).

Написання ікони у техніці та стилістиці західноукраїнського середньовічного малярства; наслідування ікони зі збірки ЛМН ім. Андрея Шептицького. 

Час проведення: 29 жовтня-10 листопада 17:00-21:00 (пн.-сб.). Місце проведення: Інститут релігійних наук Томи Аквінського, Київ, вул.Деревлянська,13; авдиторія 206. Вартість: 4000 грн (у вартість входять усі необхідні матеріали: дошка, левкас, мінеральні та органічні пігменти, поталь/золото, пензлики та ін. канцелярські приладдя). Реєстрація: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQp-3t0wTOhlLpoY-bNSJzgOKPh53h2EUiY2dy6WDNtRaVvw/viewform

 

3 листопада відкрита лекція з богослов’я ікони.

«Іконографія ікони св. Параскеви на прикладі колекції ЛМН ім. Андрея Шептицького». Лектор: Марія Цимбаліста.

Місце проведення: Інститут релігійних наук Томи Аквінського, Київ, вул. Деревлянська, 13; авдиторія 207. Вхід вільний

Реєстрація триває до 20 жовтня!!!

У програмах можливі зміни. Слідкуйте за нашими інформаційними оновленнями на сайці radruzh.org та сторінці у facebook.

Учасниками Школи можуть бути не лише люди з мистецькою освітою чи певним досвідом іконопису – спробувати може кожен!

Ми раді вітати у Школі всіх людей, які щиро і серйозно зацікавлені іконою!

Детальніша інформація: [email protected]; тел. моб. +38 097 105 45 10 ; +38 096 650 86 15

 

Іконописна школа «Радруж» УКУ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next