АКТУАЛЬНО

Книгу «Апокриф. Чотири розмови про Лесю Українку» відтепер можна придбати у Церковній крамниці УГКЦ

АНОНССереда, 30 вересня 2020, 13:00
Нове видання «Апокриф. Чотири розмови про Лесю Українку» авторства Блаженнішого Святослава та Оксани Забужко відтепер можна придбати в Церковній крамниці УГКЦ. Книгу видало видавництво «Комора» з нагоди 150-ліття від дня народження Лесі Українки.

Шістсот тридцять сторінок ґрунтовного видання містять чотири розмови Глави УГКЦ із знаною сучасною письменницею, які відбулися в резиденції Блаженнішого Святослава у Києві з листопада 2018 року по квітень 2019 року. Друга частина книги містить аналізовані тексти Лесі Українки в авторській редації.

За словами співавторки видання Оксани Забужко, складні й безмежно драматичні стосунки Лесі Українки з християнством ніколи досі не були предметом аналізу фахового теолога. Аби реалізувати цю ідею, Оксана Забужко звернулася до Блаженнішого Святослава.

«Предстоятель УГКЦ – абсольвент і доктор Папського університету святого Томи Аквінського в Римі та глибокий знавець морального богослов'я, а на додачу, за щасливим збігом, людина, наділена бездоганним художнім чуттям і смаком, – бачився мені ідеальним кандидатом, до якого мало сенс вдатися по таку екзегезу», – ділиться письменниця у вступному слові.

Це перше видання творів Лесі Українки, що засвідчує, наскільки глибоко богословська канва пронизує твори письменниці, які свого часу московська синодальна цензура забороняла «за безбожництво», а радянська влада хвалила «за атеїзм».

Наново відкрити для себе творчість Лесі Українки запрошуємо разом з розгорнутим коментарем Блаженнішого Святослава Шевчука. Влучна богословська інтерпретація творів поетеси з погляду моральної теології та еклезіології здатна захопити та наново перечитати, здавалося б, уже досліджений пласт української літератури.

А коментар Глави УГКЦ та за сумісництвом тонкого знавця людської душі не залишить байдужими тих, хто готовий знаходити нові сенси на перетині поезії та богослов’я.

Книгу «Апокриф. Чотири розмови про Лесю Українку» можна придбати на сайті Церковної крамниці УГКЦ.

Працівники крамниці доставляють книгу по Україні та за кордон.

Книгарням, що зацікавлені пропонувати книгу у власних крамницях при парафіях, пропонуються вигідні умови співпраці.

Вебсайт: shop-ugcc.com.ua
Електронна пошта: [email protected]
Телефон: +380 98 608 1558

Церковна крамниця УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next