АКТУАЛЬНО

Крилос готується до Патріаршої прощі

АНОНССубота, 04 серпня 2018, 14:07
4-5 серпня у с. Крилос Івано-Франківської архиєпархії відбудеться Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, яку очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. 27 липня у Крилосі зустрілися представники оргкомітету з питань підготовки прощі.

Із керівниками різних структур, залучених до проведення цього багатолюдного християнського форуму, спілкувалися Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин) та голова облдержадміністрації Олег Гончарук. Мова йшла про те, що в області здійснено комплекс заходів щодо належної організації руху автотранспорту та захисту людей, проведено необхідні санітарно-епідеміологічні заходи, спрямовані на забезпечення належного санітарно-епідеміологічного стану, виділено карети швидкої медичної допомоги для супроводу прочан, організовано волонтерську медичну службу тощо.

«Пам`ятаймо, що основною метою прощі, яка невдовзі відбудеться, є зустрітися з Господом Богом та нашим ближнім. Саме тому протягом цього часу ми покидаємо земні турботи та щоденні клопоти», - зазначив Митрополит Володимир.

«З кожним роком організація цього духовного заходу стає більш якісною. Цього року ми очікуємо і готові прийняти ще більше прочан, і я хочу запевнити, що на сьогодні проведено велику роботу щодо комфортних умов перебування та гарантування їхньої безпеки», - сказав Олег Гончарук.

На зустрічі наголошувалося, що важливо усунути недоліки, допущені в попередні роки, аби забезпечити комфортне перебування гостей із усієї України, позаяк проща проводиться насамперед для людей.

Нагадаємо, що Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, що у с. Крилос проводиться кожного року в першу неділю серпня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next