АКТУАЛЬНО

Львів’ян запрошують помолитися біля унікальної ікони Матері Божої Неустанної Помочі (розклад)

АНОНСВівторок, 12 липня 2022, 18:00
До Дня родини та з нагоди свята Матері Божої Неустанної Помочі львів’ян запрошують на особливе дев’ятиденне моління на території архикатедрального собору Святого Юрія УГКЦ (пл. Святого Юра, 5).

З понеділка, 4 липня, о 18:00 можна брати участь у Божественній Літургії в соборі Святого Юра, а відтак о 19:00 звершуватимуть Акафіст до Матері Божої Неустанної Помочі перед її мозаїчною іконою на подвір’ї біля храму.

У вихідні Вечірні богослужіння в соборі Святого Юрія розпочинатимуться о 17:00, опісля на подвір’ї перед іконою служитиметься Акафіст.

В особливий спосіб молитимуться за Україну, за наших воїнів, батьків, поранених, хворих, за мир і спокій у родинах. 8 липня буде всеукраїнський День родини. Цього дня о 19:00 звершать Акафіст до Матері Божої Неустанної Помочі, і всі родини отримають у подарунок невелику ікону Матері Божої Неустанної Помочі. Загалом дев’ятиденні молитви триватимуть до 12 липня включно.

Особливо акцентуватимуть у молитві на родинах не випадково. Про це розповів настоятель архикатедрального собору Святого Юра о. Роман Кравчик:

«8 липня припадає дуже гарний день – всеукраїнський День родини. Для мене родина завжди є взірцем і натхненням, бо родина у суспільстві, Церкві, світі відіграє дуже важливу роль. Родина – це Церква, це школа. Все починається із сім’ї. Сім’я започаткована Господом Богом. Але для того щоб ми виконували свої родинні обов’язки, маємо бути дуже пильні і відповідальні. Не можна хаотично вести свою родину. Адже ми всі спільно пишемо книгу життя. Взірцем для дітей служать їхні батьки. Родина має такий фундамент, як надію, віру і любов. Це такі чесноти, без яких християнин не може обходитися. Він віру покладає на Бога, надію на Бога, плекає любов до Господа та своєї родини. І коли сім’я – батько, мати, діти, внуки – живе тими чеснотами підвалин – віри, надії та любові – то в ній завжди є спокій. Навіть якщо трапляються труднощі, то їх набагато легше долати тими чеснотами віри, надії і любові. Велика прикрість, коли людина не живе тими чеснотами, а стаються певні проблеми і тоді виникає питання: чому так? Ми все життя повинні вести велику боротьбу за вічність, усе життя, не рік, не два, не десять. Скільки Бог дозволяє, стільки я маю вести боротьбу за вічність», – розповів. о. Роман.

Варто зазначити, що автором мозаїчної ікони Матері Божої Неустанної Помочі при соборі Святого Юра у Львова є о. Євген Андрухів.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами вебресурсу «Духовна велич Львова»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next