АКТУАЛЬНО

Міжнародна наукова конференція «Між Константинополем, Києвом, Москвою, Сочавою та Римом: Галицька митрополія в 1303–1808 роках»

АНОНСП'ятниця, 04 жовтня 2013, 08:45
З 4 по 6 жовтня у Львові та Галичі відбудеться міжнародна наукова конференція «Між Константинополем, Києвом, Москвою, Сочавою та Римом: Галицька митрополія в 1303–1808 роках (греко-візантійська спадщина, києвохристиянська традиція та західні латинські впливи)».

До 1025-ліття Хрещення Русі (988-2013) та 710 років від того часу, коли близько 1303 р. на землях «Малої Русі» – Галицько-Волинського князівства (Королівства Русі), з ініціативи її володаря Юрія Львовича та за підтримки візантійського імператора Андроніка II Палеолога і благословення царгородського патріарха Атанасія I, було засновано Галицьку митрополію.

На прикладі феномену Галицької митрополії в ширшому порівняльному контексті релігійної культури країн Візантійської співдружності, латинського Заходу та православної Росії експерти обговорять особливості розвитку київського християнства та рецепції в Східній Європі унійної ідеї – від княжих часів і до початку модерної доби.

Програма: ucu.edu.ua/press-releases/10122

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next