АКТУАЛЬНО

Новий навчальний рік в УКУ розпочнеться освяченням і відкриттям Центру митрополита Андрея Шептицького

АНОНСНеділя, 10 вересня 2017, 12:08
Новий навчальний рік в Українському католицькому університеті розпочнеться з відзначення закінчення семирічної кампанії розвитку університету. З 9 по 14 вересня в УКУ відбуватимуться заходи, які зможуть відвідати жителі та гості міста. У програмі святкового тижня: концерт в Оперному театрі, паломницький тур духовними центрами Галичини, серія лекцій та дискусій, конференція TEDxUCU, зустріч усіх випускників Львівської богословської академії УКУ та Львівської бізнес-школи УКУ. Розпочнеться тиждень з освячення та відкриття Центру митрополита Андрея Шептицького.

 «Наші вересневі дні святкування – це дні вдячності Богові, Церкві, усій українській громаді і неукраїнським друзям УКУ за великі благословення, які сплинули на університет за останні сім років. За цей час при систематичній підтримці десятків тисяч донорів університет подвоїв свої програми та кількість студентів, потроїв кількість будинків і зміг відіграти роль у процесах трансформації українського суспільства, зокрема в час Революції гідності та вищої освіти. На фасаді УКУ в Римі патріарх Йосиф (Сліпий) вирішив написати, що "любов до науки собирає у розсіянні сущих".  Ми такий "збір у розсіянні сущих" і будемо переживати під час святкувань. Приємно, що представники широкої мережі "Друзів УКУ" (в 20 містах світу є комітети приятелів УКУ), приїдуть на наші святкування з різних кінців України та багатьох країн і континентів», – розповідає владика Борис (Ґудзяк), президент УКУ.

У межах урочистостей відбудеться святковий подячний бенкет за участі Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави й Отця УГКЦ,  та членів Синоду Єпископів, жертводавців і приятелів УКУ з усього світу. Почесним промовцем буде Рафал Дуткевич, мер Вроцлава.

10 вересня розпочнеться Архиєрейською Літургією. Після чого відбудеться Чин освячення і відкриття Центру митрополита Андрея Шептицького. Особливими гостями будуть Костянтин (Джеймс) Темертей та його дружина Луїза, які є головними жертводавцями центру. У цьому ж приміщенні відбудеться відкриття виставки, присвяченої митрополиту Андрею (Шептицькому).

«Для університету спадщина митрополита Андрея дуже важлива, і тому центральне місце зустрічі та майданчик для дискусій не лише університету, але й міста, як тепер часто кажуть hub, носитиме ім’я митрополита Андрея. Так ми намагаємося зберегти пам'ять про митрополита живою», – ділиться президент УКУ.

Ввечері 10 вересня в Оперному театрі відбудеться урочиста Академія «Тут воссіяє Божа благодать» постановки відомого режисера Сергія Проскурні. У сценічному дійстві братимуть участь такі відомі гурти, як: «Піккардійська терція», «Кому вниз», Сестри Тельнюк, Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» та інші. Автор текстів – Мар'яна Савка. Під час Академії перед глядачем постане вся історія Київської Церкви: від Хрещення Київської Русі до теперішніх днів, а кожен присутній зможе відчути себе причетним до тисячолітньої історії нашої Церкви.

11 та 12 вересня – організатори пропонують гостям відчути себе студентом університету – побути в аудиторіях із викладачами. «Ми готуємо серію публічних заходів: лекцій, дискусій, майстер-класів. Запрошуємо обрати з переліку найцікавіше  для себе та краще відчути університет зсередини», – каже Наталя Климовська, проректор із розвитку та комунікацій УКУ.

13 вересня святкові заходи в УКУ збігаються з початком навчального року, який в УКУ відкривається в день нового церковного року – Індикту. Одним із важливих елементів святкування буде церемонія вручення стипендій для студентів на різних факультетах.

Цими днями також відсвяткують символічне 25-ліття УКУ в Україні. Адже саме у вересні 1992-го із благословення Блаженнішого Мирослава Івана (Любачівського) відбулося перше засідання групи, що займалася відновленням Богословської академії у Львові та перенесенням УКУ з Рима до України.

Детальна програма заходів на сайті: https://week.ucu.edu.ua/.

Участь у публічних заходах 11–13 вересня безкоштовна, проте охочим потрібно зареєструватися. Представникам медіа потрібно акредитуватися. Реєстрація буде відкрита згодом.

Повідомили у Відділі інформації УКУ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next