АКТУАЛЬНО

Онлайн-семінар «Духовні та моральні виклики воєнного часу в роботі вчителя»

АНОНССереда, 18 травня 2022, 16:00
Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання запрошує на онлайн-семінар «Духовні та моральні виклики воєнного часу в роботі вчителя».

Ми прагнемо бути гнучкими, тому пропонуємо дві можливі дати семінару:

з Львівщини та інших регіонів – 17 травня, 16:00-17:30;

з Івано-Франківщини та інших регіонів – 18 травня, 16:00-17:30.

Для кого зустріч? Для вчителів різних предметів (зокрема, вчителів католицьких шкіл), вчителів предметів духовно-морального спрямування, духівників шкіл, шкільних капеланів, керівників шкіл, інших зацікавлених осіб.

Чому ми скликаємо цю зустріч?

  • Війна, яка прийшла до наших домівок та шкіл, змінила наше життя та сприйняття дійсності. Воєнний час приніс багато викликів, серед яких також є виклики духовного та морального характеру.
  • Тож час замислитися разом: як нам говорити з дітьми у час війни в контексті різних уроків та тем? Семінар відбувається у контексті впровадження предмету релігії в католицьких школах, тому ми також обговоримо питання актуальності релігійних знань, звичок для життя учнів у реаліях війни.
  • Вчителі зараз чують багато складних питань, також і від учнів, багато з яких зводяться до того, “де є Бог, якщо таке могло статися у Бучі, Ірпені, Маріуполі, Харкові…” Чи маємо виправдовувати Бога? Чи уроки духовно-морального спрямування можуть нам допомогти укріплювати у вірі учнів та укріплюватися самим? І чи взагалі зараз доцільно когось “вчити вірі”?
  • Також важливо обдумати разом подальші практичні кроки впровадження предмету релігії – створення відповідних матеріалів та робочих зошитів для учнів.

Для участі просимо зареєструватися за посиланням.

Будемо раді зустрічі з вами:

Ірина Максименко, с. Христофора Буштин, СНДМ, о.Петро Майба, СДБ

Організаційні питання: Лілія Кузьмяк, Комісія освіти та виховання УГКЦ (тел: +380676883985).

Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next