АКТУАЛЬНО

Пам’ятні заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

АНОНССереда, 29 вересня 2021, 21:30
29–30 вересня виповниться 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв. У 2021 році, у 80-ті роковини трагедії, ми вшануємо пам’ять десятків тисяч розстріляних.

Маховик смерті забрав упродовж 1941-1943 років життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, полонених червоноармійців, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних заручників, українських націоналістів і радянських партизанів, в’язнів Сирецького концтабору.

29-30 вересня 2021 року в Бабиному Яру відбудуться пам’ятні заходи, які організовують Український інститут національної пам’яті, Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр»Інститут історії України Національної академії наук за підтримки Світового конгресу українців.

Меморіальні заходи розпочнуться із символічного запалення 29 вересня о 10:00 вищими посадовими особами держави пам’ятного вогню, який горітиме упродовж двох днів біля пам’ятника загиблим киянам та військовополоненим.

Також на тій же локації 29 вересня о 20:30 відбудеться міжрелігійний захід (молитва) за жертв Бабиного Яру. Долучитися запрошуються всі охочі незалежно від віросповідання. Молитву проведуть: Блаженніший Митрополит Київський і всієї України ЕпіфанійОтець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав та Головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман.

Упродовж двох пам’ятних днів, з 10:00 до 19:00, кожен охочий може прийти вшанувати пам’ять розстріляних до Бабиного Яру та біля різних пам’ятників на території заповідника взяти символічні камінці й лампадки, щоб покласти до меморіальних місць. Орієнтиром до місць, де роздаватимуть камінці й лампадки, слугуватимуть спеціально встановлені вказівники.

Основними локаціями — точками для вшанування пам’яті жертв нацистського режиму стануть пам’ятник загиблим киянам і військовополоненим, пам’ятник розстріляним дітям, пам’ятник «Ромська кибитка» і «Менора».

Місце проведення міжрелігійного заходу (молитви) та розташування інсталяції «Вогонь пам’яті»: Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр», ст. метро Дорогожичі, вул. Дорогожицька, 9, навпроти Національної медичної академії післядипломної освіти.

Офіційний сайт: https://babynyar.memorial/

Подія на Facebook: https://fb.me/e/1HO5JsPWv
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next