АКТУАЛЬНО

Патріарша комісія у справах монашества УГКЦ запрошує на загальноцерковну онлайн-прощу

АНОНСПонеділок, 15 лютого 2021, 09:30
У понеділок, 15 лютого 2021 року, з нагоди Дня богопосвячених осіб відбудеться загальноцерковна онлайн-проща монашества УГКЦ. Цього року проща є насамперед духовною мандрівкою до хворих, потребуючих, мігрантів, до молодих людей які стоять перед вибором.

Тема прощі: «Ми слуги Божі, "як сумні, та завжди веселі, як бідні, а багатьох збагачуємо, як ті що нічого не маємо, а все посідаємо!"» (2 Кор. 6, 10).

Як розповіла у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ заступниця голови Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ сестра Магдалина Витвицька, програма прощі побудована на чотирьох шляхах. 1-й шлях – Постава монашества в час пандемії. 2-й шлях – Монашество і убогість – думками нових документів Церкви. 3-й шлях – Душпастирство покликань, душпастирство молоді (під покровом св. Йосифа). І 4-й шлях – Міграція – чернецтво там де Церква.

Читайте також Інтерв’ю з владикою Михайлом Бубнієм про монашество в УГКЦ загалом і цьогорічну прощу в режимі онлайн зокрема

«Програма  будується на шляхах, бо кожна проща – це дорога. Найперше, це – духовна дорога переміни, яку проходиш з Господом і водночас щось жертвуєш. Кожне паломництво має в собі елемент невеличкої жертви. Паломництво, яке відбуватиметься онлайн, також містить в собі елемент дороги і жертви», – пояснила сестра Магдалина і додала: «Проща покликана об’єднати монашество УГКЦ з різних куточків світу, а також допомогти богопосвяченим особам застановитися над цими чотирма шляхами, які пропонує програма».

Під час конференцій виступлять представника монашества, а також лунатиме молитва з різних куточків України і світу, зокрема України,Італії, Бразиліії та США.

Проща транслюватиметься на ресурсах Живого телебачення. Програма триватиме безперервно з 8:30 до 21:00. Представники монашества а також всі очохі вірні матимуть доступ до Zoom, що дозволить їм поставити питання і приєднатися до дискусії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next