АКТУАЛЬНО

Про основні заходи з нагоди 125-ліття з дня народження патріарха Йосифа Сліпого повідомлять у Києві

АНОНССереда, 15 лютого 2017, 11:00
15 лютого 2017 року у Києві, в Українському кризовому медіа-центрі, відбудеться прес-конференція, на якій буде представлено програму заходів з нагоди 125-ліття з дня народження патріарха Йосифа Сліпого. Початок об 11:00.

Патріарх Йосиф – ісповідник віри, предстоятель УГКЦ у період її переслідувань радянським тоталітарним режимом та в умовах повоєнного «розсіяння» значної частини її священнослужителів і вірних у всьому світі.

У прес-конференції візьмуть участь: Блаженніший Любомир (Гузар), Верховний Архиєпископ - емерит, Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви у 2001-2011 рр.; владика Гліб (Лончина), Єпископ єпархії Пресвятої родини у Великобританії, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії, Олег Турій, проректор Українського католицького університету, координатор наукової програми відзначення Ювілейного року патріарха Йосифа, та Ірина Ясінська-Ґрейвз, активістка мирянського Патріархального руху, колишня співпрацівниця патріарха Йосифа.

Пряму трансляцію заходу можна буде переглянути за цим посиланням: http://uacrisis.org/ua/stream.

 

Святкування 125-ліття з дня народження патріарха Йосифа розпочнуться ввечері 15 лютого 2017 року Урочистою академією в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, де з вітальними словами виступлять ректор цього Університету Леонід Губерський і Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав.

16 лютого в Київському центрі УКУ (вул. Мазепи, 10) відбудеться круглий стіл на тему «Патріарх Йосиф Сліпий – знайомий і незнаний». В обговореннях візьмуть участь «відомі очевидці» – себто ті, хто ще за життя блаженнішого Йосифа були його сподвижниками, учнями, послідовниками: владики Любомир (Гузар), Гліб (Лончина), Борис (Ґудзяк), о. Михайло Димид та інші.

Завершаться київські урочистості 19 лютого Архиєрейською Божественною Літургією і Панахидою в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

17 лютого 2017 року, у сам день народження, у селі Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області, де народився патріарх Йосиф, об 11.00 розпочнуться Ювілейні урочистості в Музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next