АКТУАЛЬНО

Про відродження гідності людей золотого віку говоритимуть у Харківському екзархаті

АНОНСПонеділок, 25 листопада 2019, 14:00
Із 25 по 27 листопада 2019 року в с. Олефірівка, що на Полтавщині (Харківський екзархат УГКЦ), відбудеться ІІ Міжнародна конференція за проєктом «Шануй батька і матір…», метою якого є відродження гідності людей золотого віку в українському суспільстві.

Перша  Конференція відбулася 24-25 листопада 2016 року на Старосамбірщині (с. Стара Сіль) Львівської області – Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ. Її продовженням були семінари для соціальних працівників та духовенства: Стрілок, Старого Самбора, Хирова та Добромиля.

На другій Конференції зберуться люди з різних державних і релігійних установ Польщі та України, щоб допомогти один одному в реалізації тих завдань, що належать до сфери їхньої діяльності, торкаються питання людей похилого віку та самих працівників соціального служіння.

«Дуже часто з різних сторін чуємо, треба любити людей золотого віку та думаємо яким чином, коли вони такі важкі характером та поведінкою. Та й ми, трохи молодші, працюючи в державній чи в церковній ділянках, не завжди розуміємо, що означає любити та як цю любов проявити. Мати Тереза з Калькутти сказала нам дуже прості слова: «Любов потрібно проявляти в дії, і ця дія є служіння», - сказала п. Анна Боднар, координатор проєкту.

Проєкт «Шануй батька і матір…», хоча ідейно належить УГКЦ, не ділить людей та працівників соціальної сфери на наших і ваших, на східних і західних, ділиться своїм досвідом та запрошує до співпраці усіх, кому не байдужа доля людей золотого віку. Свого часу дуже популярним був вислів «чужих дітей не буває». Сьогодні треба сказати: чужих людей похилого віку не буває.

Тематичні блоки Конференції:

Демографічний стан українського суспільства

 

Порівняння становища соціального працівника в сучасному українському та польському суспільствах – аспект законодавчий

Елементи геронтології – фізичні та психічні зміни пов’язані з віком

Вишкіл соціального працівника – порівняння Польща і Україна – допомога в аспекті професійного вигорання

Суспільна вартість особи похилого віку  згідно Івана Павла ІІ

Активізація людей похилого віку – потреби та форми

Старіння суспільства як підстава роздумів про гідність

 

Порівняння українського і польського досвіду   реалізації соціальної політики відносно людей похилого віку: презентація напрацьованого областями та церковними структурами

Людина похилого віку в українському суспільстві від Київської Русі до сьогодення – історичний огляд

Небезпеки маніпуляції зі сторони деструктивних угрупувань  стосовно людей золотого віку

Соціальний ейджизм в сучасному українському суспільстві

Протидія насильству в Україні відносно людей похилого віку

 Фільм про о. М. Вербицького як приклад самоорганізації людей золотого віку

(для отців, монахинь та представників Карітасу)

Душпастирська опіка людей похилого віку – виклики сьогодення

Для контактів:

Спільнота золотого віку [email protected]

Секретаріат Оргкомітету

Фото із архіву


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next