АКТУАЛЬНО

Публічна лекція та прес-конференція всесвітньо відомого архітектора Маріо Ботта у Львові

АНОНСПонеділок, 04 листопада 2013, 10:10
4 листопада у Львові, в актовому залі головного корпусу Національного університету “Львівська політехніка”, відбудеться публічна лекція та прес-конференція архітектора Маріо Ботта “Моя архітектура та проект парафіяльного центру отців оріоністів у Львові” (початок об 11.00). Ця подія стане нагодою ознайомитися з творчістю одного з топ-архітекторів світу, учня метрів Лє Корбюзьє та Луїса Кана, а також з його проектом парафіяльного центру отців оріоністів УГКЦ, який стане вагомим внеском у культурний ландшафт міста.

У прес-конференції візьмуть участь: архітектор Маріо Ботта (Швейцарія), архітектор Андрій Павлів (директор департаменту містобудування), архітектор Богдан Черкес (декан факультету архітектури, модератор події), представники Згромадження отців оріоністів. На лекції метра будуть члени Національної спілки архітекторів України на чолі з президентом організації, архітектором Олесем Яремою, представники Церкви та світу культури, студенти, усі зацікавлені цією тематикою. На лекцію запрошуються всі охочі.

Зацікавлених журналістів просимо попередити про свою присутність, щоб отримати резервацію відповідних місць в залі (офіційної процедури акредитації не передбачено).

Увечері цього ж дня, 4 листопада, публічна лекція відбудеться в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6). Початок о 18. 00. Візит митця, творчість якого отримала світове визнання, стане непересічною подією не тільки для Львова, але й для України.

Захід відбудеться з ініціативи Згромадження отців оріоністів УГКЦ, яке постало в лоні Католицької Церкви в Італії на межі ХІХ-ХХ ст. Основою його харизми є комплексна праця в галузях виховання та соціальної допомоги і профілактики. На сьогодні Згромадження провадить свою діяльність у понад 30 країнах світу на всіх континентах. В Україні отці оріоністи працюють з 2001 р.

Повідомив о. Юрій Блажиєвський, СБП

ТЕГИ: оріоністи
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next