АКТУАЛЬНО

«П’ятдесять років служіння Європі»: У Римі відбудеться ювілейна Пленарна асамблея Ради Єпископських Конференцій Європи

АНОНСЧетвер, 23 вересня 2021, 11:00
Від 23 до 26 вересня у Римі проводиться Пленарна асамблея Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE). Цього року інституція, котра об’єднає єпископські конференції Європейського континенту, відзначає свій 50-річний ювілей. Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, представляє Синод Єпископів УГКЦ.

Зустріч президентів єпископських конференцій та очільників Церков свого права Європи розпочнеться спільною Месою у соборі Святого Петра у Ватикані, яку очолить Святіший Отець Франциск. У головній базиліці католицького світу на гробі святого апостола Петра учасники Асамблеї також проголосять Ісповідь віри та помоляться на гробі святого папи Івана Павла ІІ.

Ювілейна зустріч Ради Єпископських Конференцій Європи буде присвячена темі «Чого очікує сучасна Європа від Церкви». Робоча програма Пленарної асамблеї передбачає участь та слово кардинала П’єтро Пароліна, Держсекретаря Святого Престолу, та зустріч із Серджо Маттарелла, Президентом Італійської Республіки.

Додамо, що Рада Єпископських Конференцій Європи включає в себе 33 чинні європейські єпископські конференції в особі їх президентів, а також Главу Синоду Єпископів УГКЦ, архиєпископів Люксембургу та Князівства Монако, архиєпископа маронітів Кіпру, єпископа Кишинівського (Молдова), єпархіального єпископа Мукачівського і Апостольського адміністратора Естонії. Чинний Голова - кардинал Анджело Баньяско. Секретаріат базується в Санкт-Галлені (Швейцарія).

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next