АКТУАЛЬНО

«Серпнева проща до Унева відбудеться в онлайн-форматі», – ігумен Йона Максім

АНОНСП'ятниця, 28 серпня 2020, 10:00
Як ми повідомляли раніше, вісімнадцятеро ченців Свято-Успенської Унівської лаври, які мали COVID-19, одужали. Однак вірян просять долучатися до традиційної серпневої прощі до Унева в онлайн-форматі. Заплановані численні онлайн-зустрічі, духовні бесіди в межах цієї прощі, про деталі поінформують згодом.

Вже розроблена основна молитовна програма цієї масштабної онлайн-події. Про це розповів ігумен студитів ієром. Йона Максім: «Проща відбудеться у нашій церкві, доступ  до храму матимуть тільки браття. Увечері перед Успінням, 27 серпня, о 18:00 розпочнеться Вечірня з литією з обходом з плащаницею довкола монастиря, а 28 серпня, вранці, буде Єрусалимська утреня з похороном Богородиці (початок на 6:00) і Архиєрейська Літургія (початок о 9:00)».

Щоб уникнути великого скупчення людей і можливого поширення хвороби, віряни, які прийдуть чи на Вечірню, чи на Утреню, чи на Літургію, стоятимуть на внутрішньому чи зовнішньому подвір’ї. Озвучення буде забезпечено. «Хочу наголосити, що наше духовне життя вимірюється не поїздкою до святого місця, де є чудотворна ікона, а щоденним життям. Тому заохочую всіх прийти до нашої Лаври в якийсь інший день, чи після Успіння, чи перед ним. Отці і браття є на місці, монастир відчинений. Богослужіння звершуються. Так ви уникнете скупчення людей, але зробите собі "сімейну" прощу.  Зможете прийти до джерела, помолитися  перед іконою Богородиці, висповідатися. Це буде краще і для вас, і для нас. Ми всі ослаблені після цієї хвороби, нам буде нелегко припильнувати всіх вас, якщо ви чисельно приїдете на свято Успіння», – зазначив ігумен Йона.

Деталі трансляції прочанських подій шукайте на фейсбук-сторінках Свято-Успенська Унівська лавра і ПРОЩА ДО УНЕВА – Серпнева.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next