АКТУАЛЬНО

«Сильні духом. Мами»: у Києві до Дня матері відбудеться фотовиставка портретів мам загиблих воїнів

АНОНСПонеділок, 06 травня 2019, 17:00
З 7 по 20 травня 2019 року в Музеї історії Києві до Дня матері відбудеться фотовиставка портретів матерів загиблих воїнів на сході України від рук російського агресора.

На експозиції буде представлено портрети дванадцяти мам з різних куточків України, які втрати синів на війні, але знайшли сили жити далі, стали підтримкою та прикладом для інших, займають активну громадянську позицію. Саме вони є героїнями фотопроекту, приуроченого до Дня матері.

Життя триває – ось основний посил, що зчитується зі світлин.

Дизайнер головних уборів Ірина Підліпська, дизайнери одягу Ольга Бунеску та Лідія Лущик, візажисти Олена Тулапіна та Оксана Мороз створили учасницям проекту вишукані образи, прекрасний настрій, які закарбувала на фотографіях Мирослава Марциненко.

Фотовиставка «Сильні духом. Мами» ініційована Департаментом військового капеланства УГКЦ у рамках проекту духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців, а також за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Ветеранське братерство».

***Департамент військового капеланства заснований 2006 року при Патріаршій курії Української греко-католицької церкви. Департамент співпрацює з силовими міністерствами та відомствами (Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ України, Внутрішні війська МВС України та Державна прикордонна служба України), а також залучає іноземний досвід щодо впровадження системи душпастирської опіки військовослужбовців та їх родин в Україні.

Відкриття виставки відбудеться 6 травня, о 16.00, за адресою МВЦ «Музей історії Києва» (вул. Б. Хмельницького, 7).

Контакти для запитів ЗМІ: (068) 32 80 792 (Ірина Ковалькова).

Учасниці проекту:

1. Харченко Наталія Олексіївна, 1959 р.н.

народилася у м. Курчатов, Курської обл., РФ. Проживає в м. Київ, голова громадської організації «Незламні матері України».

2.  Наумова Інна Сергіївна, 1971 р.н.;

Народилася і проживає в м. Козятин, Вінницька область. Завідувачка сектору по роботі та соціальній підтримці воїнів АТО та членів їх сімей Козятинської міської ради.

3. Дубчак Наталія Іванівна, 1962 р.н.,

Народилася в Києві, проживає в м. Буча, Київської обл.. Має майже 20 років військової служби, майор у відставці, працівник Департаменту військового капеланства УГКЦ (опіка родин загиблих воїнів).

4. Борисенко Наталія Петрівна, 1974 р.н.,

Народилася та проживає в м. Рівне. Працює в ДЮСШ міста. Активно займається громадською та волонтерською діяльністю, голова громадської організації «Єдина родина Рівненщини».

5. Жеребило Любов Володимирівна, 1962 р.н.,

Народилася в с. Щербашенці, Богуславського р-ну Київської обл.. Проживає в місті Мена, Чернігівської обл. Голова Менського відокремленого підрозділу громадської організації «Єдина родина Чернігівщини».

6. Муравська Алла Анатоліївна, 1972 р.н.,

Місце народження та проживання - м. Хмільник. Член координаційної ради громадської організації «Спілка учасників АТО та їхніх сімей м. Хмільника та Хмільницького району».

7. Панасенко Олена Василівна; 1965 р.н.;

Місце народження - с. Поліське, Коростенського р-у, Житомирської області. Проживає в м. Київ. Активно займається громадською діяльністю. Працює головним бухгалтером.

8. Полєва Любов Дмитрівна; 1950 р.н.;

Народилася та проживає у м. Дніпропетровськ. Працюючий пенсіонер, заступник голови громадської організації «TAPS-Україна м. Дніпро»

9. Костюк Вікторія Анатоліївна, 1978 р.н.;

Народилася і проживає у м. Вінниця. Працює у перукарні.

10. Яремчук Вікторія Валеріївна, 1970 р.н.;

Народилася та проживає в смт. Добровеличківка Кіровоградської обл. Спеціаліст фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУНП в Кіровоградській області.

11. Тороповська Тетяна Миколаївна, 1968 р.н.;

Місце народження і проживання - м. Київ. Кандидат історичних наук, доцент, викладала в Київському Національному університеті технологій та дизайну, Київському університеті імені Бориса Грінченка. На цей час у відпустці по догляду за дітьми (двійня, 2 рочки).

12. Перетятько Тетяна Володимирівна, 1962 р.н.;

Народилася в с. Набутів Корсунь-Шевченківського р-ну Черкаської області. Вчитель фізичної культури, пенсіонер. Волонтер, Голова громадської організації «Солдатські матері Корсунщини», Нагороджена декількома відзнаками Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком Міністерства оборони «Знак Пошани».

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next