АКТУАЛЬНО

Сьогодні о 19:00 весь католицький світ єднатиметься у молитві з Папою Франциском

АНОНСП'ятниця, 27 березня 2020, 20:00
Сьогодні, 27 березня, о 19:00 за київським часом (18:00 за римським) Папа Римський Франциск проведе молитву, Євхаристійну адорацію та уділить особливе благословення «Urbi et Orbi» (Містові і світові), щоби «з вірою та надією переживати цей період випробування для всього людства». Блаженніший Святослав заохочує всіх вірних УГКЦ єднатися у цій особливій молитві за допомогою «Живого телебачення», яке її ретранслюватиме.

«У період, коли пандемія поставила людство на коліна, Папа робить глибоко духовний жест, покликаний допомогти пережити цей час страждання та страху з вірою та надією. Благословення Найсвятішими Тайнами зазвичай уділяється наприкінці євхаристійної адорації, звичаю, що сягає своїм корінням початку ХІІІ століття. Благословення «Urbi et Orbi», тобто місту та світові, Папа, зазвичай, уділяє після обрання, в день Пасхи та на Різдво. Йдеться про чинність, притаманну Петровому служінню: як Єпископа Риму, вона звернена на Вічне місто, а як Вселенського Архиєрея – на увесь світ. Із цим благословенням пов’язана можливість отримання повного відпусту», – повідомляє VaticanNews.

Пригадуємо, що у середу, 25 березня, Глава УГКЦ із духовенством та вірними нашої Церкви молилися «Отче наш» за подолання пандемії коронавірусу разом зі Святішим Отцем та всім католицьким світом. Сьогодні, 27 березня, о 19:00 Блаженніший Святослав знову приєднається до ініціативи Понтифіка і закликає усіх дітей УГКЦ до духовного єднання із Главою Католицької Церкви.

Прямий ефір можна буде переглянути на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook. Синхронний переклад у студії «Живого ТБ» буде здійснювати о. Віталій Храбатин, референт Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next