АКТУАЛЬНО

Сьогодні розпочинається прийом робіт на всецерковний конкурс короткометражних фільмів

АНОНСПонеділок, 11 жовтня 2021, 00:59
Патріарша катехитична комісія УГКЦ оголошує всецерковний конкурс короткометражних фільмів на тему “Ми йдемо з Христом”.

ВСЕЦЕРКОВНИЙ КОНКУРС КОРОТКОМЕТРАЖНИХ ФІЛЬМІВ НА ТЕМУ “МИ ЙДЕМО З ХРИСТОМ”

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Нижченаведені правила регулюють відносини між учасниками/представниками учасників, переможцями/представниками переможців (надалі – «учасник», «учасники», «переможець», «переможці»), з одного боку, та Патріаршою катехитичною комісією (надалі – «організатор», «Комісія»), з іншого боку. Подання заявки на участь у Конкурсі короткометражних фільмів (надалі – «Конкурс») передбачає, що учасники ознайомилися та погодилися з Офіційними правилами та надали згоду на обробку персональних даних.

  1. УЧАСНИКИ КОНКУРСУ

2.1.Конкурс проводиться серед осіб віком від 10 до 35 років включно, які є учасниками катехитичних спільнот при парафіях Української Греко-Католицької Церкви. Вік визначається станом на дату початку конкурсу – 15 липня 2021 року.

2.2. Усі учасники розподіляються на три вікові категорії:
а) від 10 до 14 років включно;
б) від 15 до 17 років включно;
в) від 18 до 35 років включно.
Вікова категорія визначається за віком режисера фільму (якщо їх декілька – за віком першого зазначеного у списку режисерів).

2.3. Учасниками та переможцями не можуть бути діти та/або підлітки, що не отримали згоди на подання Заявки відповідальної повнолітньої особи (одного з батьків, опікуна, піклувальника, вихователя).

  1. УМОВИ КОНКУРСУ

3.1. Конкурс передбачає два етапи: а) єпархіальний/екзархальний та б) всецерковний (Фінал Конкурсу).

3.2. Організатор делегує проведення першого етапу Конкурсу єпархіальним/екзархальним катехитичним комісіям.

3.3. Заявки на участь у Конкурсі приймаються безкоштовно з 01 вересня 2021 року до 23:59 год. 10 жовтня 2021 року відповідними єпархіальними/екзархальними катехитичними комісіями (приналежність до комісії визначається приналежністю парафії до відповідної єпархії/екзархату УГКЦ).

3.4. Форма заявки на участь у Конкурсі буде розміщена 01 вересня 2021 року на офіційному сайті Комісії https://ct.ugcc.ua. У Заявці на участь у конкурсі учасник повинен вказати посилання на свій, попередньо завантажений на онлайн відео-сервіс YouTube, авторський короткометражний фільм, що відповідає вимогам, встановленим цими Офіційними правилами. Кожен учасник має право подати на Конкурс не більше 5 (п’яти) фільмів.

3.5. Серед поданих заявок відповідними журі, які створюються кожною зокрема єпархіальною/екзархальною катехитичною комісією та здійснюють свою діяльність відповідно до цих Офіційних правил, обираються по чотири фільми-переможці першого етапу у кожній віковій категорії та передаються до Патріаршої катехитичної комісії для участі у Фіналі – Всецерковному етапі Конкурсу.

3.6. До участі у Конкурсі у перших двох категоріях приймаються фільми, створені дітьми, підлітками або молоддю з можливою, але не обов’язковою участю дорослих. Дорослі можуть брати участь у створенні фільму в будь-якій ролі, окрім режисерської та сценарної, та за умови, що частка дорослих учасників творчої групи фільму не є більшою, ніж половина учасників такої групи.

3.7. Технічні та художні вимоги до Фільму:

3.7.1. Тривалість Фільму повинна становити від 1 до 8 хв. включно.

3.7.2. Фільм має бути створений після офіційного оголошення початку Конкурсу та відповідати темі та віковій категорії Конкурсу.

3.7.3. Фільм не може бути скопійованим. Організатор рекомендує використовувати оригінальну музику, не включати до Фільму захищені авторським правом твори або частини таких творів, а також не використовувати у відеоряді логотипи компаній. Якщо у фільмі буде використано музику, кліпи, фотографії або бренди, які не належать учасникові, Організатор вимагатиме від учасника надати офіційні дозволи на їх використання. Будь-які претензії зі сторони третіх осіб щодо авторських прав на фото або їх неправомірне використання Організатором Конкурсу вирішуються учасниками в особистому порядку без залучення Організатора Конкурсу.

3.7.4. Мова Фільму – українська.

3.7.5. Усі учасники поданого до участі у Конкурсі Фільму мають надати свою згоду на таку участь.

3.7.6. Фільми, які містять зображення безпричинного насильства, словесні образи, змістовні приниження за ознакою раси, етнічного походження, релігії, інвалідності, статі, віку не прийнятні для участі у Конкурсі і не розглядатимуться Організатором.

3.7.7. Зображення відео має бути чітким і розбірливим. Фільм може бути знятий у будь-якому відеоформаті. Для подання заявки на участь у Конкурсі Фільм має бути завантажений на онлайн відео-сервіс YouTube із закритим доступом («не для всіх»).  Усі вихідні файли проекту потрібно зберігати до завершення фіналу Конкурсу.

3.7.8. Подачею заявки на участь у Конкурсі учасник надає Організатору безповоротне безстрокове право та невиключну ліцензію на матеріали, а також невиключні права інтелектуальної власності, пов’язані з їх використанням, включаючи суміжні права, у всьому світі.

  1. ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

4.1. Конкурс проводиться з 15 липня 2021 року до 28 листопада 2021 року.

4.2. Основні етапи проведення Конкурсу:
15 липня 2021 року – офіційне проголошення початку Конкурсу;
01 вересня 2021 року – відкриття реєстрації учасників, початок прийому Фільмів;
23:59 год., 10 жовтня 2021 року – останній день реєстрації, завершення прийому Фільмів;
11 жовтня 2021 року – 24 жовтня 2021 року – розгляд заявок відповідними журі;
25 жовтня 2021 року – оголошення Фільмів-переможців першого етапу;
25 жовтня 2021 року – 14 листопада 2021 року – визначення переможців всецерковного рівня Конкурсу (Фільмів-фіналістів) почесним журі;
28 листопада 2021 року – офіційний показ Фільмів-фіналістів Всецерковного рівня Конкурсу та вручення нагород.

  1. ВІДБІР ФІЛЬМІВ–ФІНАЛІСТІВ ТА ПОЧЕСНЕ ЖУРІ

5.1. Відповідно створені кожною зокрема єпархіальною/екзархальною катехитичною комісією журі розглядають усі Заявки, що відповідають цим Офіційним правилам, та відбирають до 12 Фільмів-фіналістів (по 4 Фільми для кожної вікової категорії).

5.2. Інформація про Фільми-фіналісти Конкурсу публікується на офіційному сайті Комісії 15 листопада 2021 року та розміщується на інших офіційних сторінках Комісії. Автори Фільмів-фіналістів отримують запрошення на відвідання фіналу Конкурсу у м. Львові або у іншому форматі проведення, що визначає Організатор.

5.3. Організатор Конкурсу формує склад Почесного журі, яке обирає переможців Конкурсу. До складу Почесного журі можуть входити діячі мистецтва, культури, кінокритики, режисери, актори, продюсери та інші представники кіноіндустрії, які не пов’язані родинними зв’язками з жодним з учасників Конкурсу.

5.4. Журі конкурсу зі складу Фільмів-фіналістів визначають переможців у наступних номінаціях:
а) Найкращий фільм у категорії від 10 до 14 років включно. Учасник Конкурсу (одна особа, група або школа згідно з поданою Заявкою), що подав Фільм-переможець даної номінації, отримує почесний диплом та цінний приз.
б) Найкращий фільм у категорії від 15 до 17 років включно. Учасник Конкурсу (одна особа, група або школа згідно з поданою Заявкою), що подав Фільм-переможець даної номінації, отримує почесний диплом та цінний приз.
в) Найкращий фільм у категорії від 18 до 35 років включно. Учасник Конкурсу (одна особа, група або школа згідно з поданою Заявкою), що подав Фільм-переможець даної номінації, отримує почесний диплом та цінний приз.

5.5. Після публікації на офіційних ресурсах Комісії Фільмів-фіналістів Конкурсу Організатор проводить голосування за кращий Фільм-фіналіст для визначення переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій». Голосування проводитиметься у форматі, який визначить Організатор. Бали нараховуватимуться з врахуванням того, що половина балів – голосування глядачів, а половина від журі. Фільм-фіналіст, за який проголосувала найбільша кількість глядачів та журі, визнається переможцем в номінації «Приз глядацьких симпатій». Учасник Конкурсу (одна особа, група або школа згідно з поданою Заявкою), що подав Фільм-переможець даної номінації, отримує спеціальний диплом та цінний приз.

5.6. Журі Конкурсу може також вручити Спеціальні дипломи журі з будь-яким обґрунтуванням будь-якому Фільму-фіналісту або члену творчої групи.

5.7. Результати відбору Фільмів-фіналістів та Фільмів-переможців є остаточними і не підлягають перегляду.

ct.ugcc.ua

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next