АКТУАЛЬНО

Церкви України говоритимуть про шлях до майбутнього через примирення

АНОНСП'ятниця, 06 червня 2014, 16:06
6 червня 2014 року в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ) за участю офіційних представників Церков України відбудеться діалог і пошук мирного шляху вирішення сьогоднішньої нелегкої ситуації в українському суспільстві (початок о 16.00).

Учасники діалогу — Українська Православна Церква, Українська Греко-Католицька Церква, Римо-Католицька Церква в Україні та Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква України — офіційні представники міжконфесійної та міжнародної групи «Примирення».

Свою участь у заході вже підтвердили:

єпископ Боярський Феодосій (Снігірєв), вікарій Київської митрополії УПЦ (МП); єпископ Бориис (Ґудзяк), єпархія Святого Володимира Великого для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, УГКЦ; Архиєпископ Петро(Мальчук), ординарій Києво-Житомирської дієцезії РКЦ; пастор Ральф (Хаска), пастор Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви св. Катерини; представники групи «Примирення» та провідні експерти з міжцерковних відносин.

На завершення зустрічі буде представлено Комюніке учасників Міжнародної групи «Примирення в Європі — завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині».

Мета і завдання зустрічі: сприяти ініціативам побудови довіри і порозуміння між громадянами України та поширювати справу загального примирення.

Акредитація журналістів проходитиме перед початком заходу.

Організатор: Міжконфесійна та міжнародна група «Примирення в Європі — завдання церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині».

Ця ініціатива виникла ще у 1974 році, коли Німеччина й Польща вирішили залучити Церкви до примирення між державами, чиї відносини були обтяжені спогадами про Другу світову війну. Дещо пізніше, у 1995 році, ініціатива була розширена завдяки новим учасникам - Україні й Білорусі.

На сьогодні групу очолює Архиєпископ Вроцлавський Польської Православної Церкви Єремія, до її складу входять офіційні представники православних, католицьких, греко-католицьких і лютеранських Церков України, Білорусі, Польщі й Німеччини, делеговані главами своїх Церков.

Україна у складі групи «Примирення» представлена офіційними делегатами від Української Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Римсько-Католицької Церкви в Україні й Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви в Україні.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next