АКТУАЛЬНО

У Берліні відбудеться урочиста академія, присвячена пам’яті блаженного Петра Вергуна

АНОНССубота, 06 листопада 2021, 11:00
У суботу, 6 листопада 2021 року, у приміщенні Посольства України в Берліні (Albrechtstraße 26, 10117 Berlin Steglitz) відбудеться урочиста академія, присвячена 80-м роковинам інтронізації блаженного Петра Вергуна на апостольського візитатора для українців візантійського обряду в Німеччині.

Подію транслюватимуть на фейсбук-сторінці Посольства України в Берліні.

Як повідомляють організатори,  цього року наша Церква в Німеччині відзначає 80-ту річницю інтронізації блаженного священномученика Петра Вергуна як першого апостольського візитатора для українців-католиків Німеччини.

«Блаженний Петро Вергун потерпів переслідування від комуністичного режиму та заплатив жертвою свого життя за вірність Католицькій Церкві, євангельським цінностям та своїм релігійним переконанням і душпастирським обов’язкам, загинувши як ісповідник віри в совєтських таборах у Сибіру», – зазначають організатори.

Під час урочистої академії доповідачі з Німеччини та України представлять різні аспекти життя та служіння блаженного Петра Вергуна, а ввечері заплановане урочисте прийняття для доповідачів та запрошених гостей святкової академії.

Відтак, у неділю, 7 листопада, заплановано Божественну Літургію в церкві Пресвятої родини, де, за свідченням дослідників, відбулася інтронізація Петра Вергуна на першого апостольського візитатора для українців-католиків Німеччини за адресою: Wichertstr. 22/23, 10439 Berlin, (Prenzlauer Berg).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next