АКТУАЛЬНО

У Черкасах до Дня порозуміння з людьми, що живуть з ВІЛ/СНІДом, відкриють виставку мистецтва малолітніх ув’язнених

АНОНСП'ятниця, 29 листопада 2013, 12:00
1 грудня – День порозуміння з ВІЛ-інфікованими «Вони теж мріють про щастя». ВІЛ-інфікована людина згодом стає жертвою СНІДу, але вона роками може жити повноцінним життям і треба цінувати кожний день.

ВІЛ – вірус імунодефіциту людини, СНІД – синдром набутого імунного дефіциту. У світі зараз інфіковано ВІЛом приблизно 50 мільйонів людей. Завдяки застосуванню спеціальних дорогих ліків смертність від СНІДу знижується приблизно на 70 відсотків. Налякані тим, що вилікуватися від СНІДу зараз неможливо, люди уникають спілкування з ВІЛ-інфікованими людьми навіть тоді, коли ще і проявів хвороби немає.

ВІЛ-інфекція швидко і тяжко вражає в'язниці. Здебільшого ув'язнені, які живуть з ВІЛ/СНІДом, інфікуються ще до того, як потрапляють в МПВ.

29 листопада, о 12.00, у Черкаському художньому музеї (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 259) відбудеться відкриття експозиції мистецтва малолітніх ув’язнених «Переображення Господньою любов'ю». Мета виставки – посприяти суспільному діалогу та процесу реінтеграції наших співгромадян, які опинилися в місцях позбавлення волі, та сформувати толерантне ставлення до малолітніх та ВІЛ-позитивних ув’язнених.

Експозиція включає в себе 112 творів, переданих з пенітенціарних установ України. У відкритті виставки братимуть участь представники Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області, ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», Кримінально-виконавча інспекція в Черкаській області, Черкаський художній музей, неурядові організації, ЗМІ.

Довідка: Після завершення мистецького конкурсу у вересні 2013 року розпочався тур пересувної виставки «Переображення Господньою любов’ю» містами України. Твори образотворчого і прикладного мистецтва в’язнів уже побачили у Києві та Чернігові. Експозиція у Черкаському художньому музеї триватиме до 15 грудня та за задумом організаторів побуває у більшості обласних центрів України.

 

Організатори:

Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви,
 Управління Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області,
Кримінально-виконавча інспекція в Черкаській області,
ЧБО ЛЖВ «Від серя до серця»,
Фонд Андрея Шептицького,
Спілка художників України,
Черкаський художній музей.

 

Відповідальні особи:

ієрей Костянтин Пантелей, моб. 097 151 64 35, e-mail: [email protected]
ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Головко Сергій, моб. 063 142-33-25

 

prison-pastoral.blogspot.com

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next