АКТУАЛЬНО

У четвер у Києві відкриють виставку «УГКЦ – час випробувань»

АНОНСЧетвер, 19 квітня 2018, 12:00
19 квітня 2018 року об 11:00 у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27) відбудеться презентація виставки «УГКЦ – час випробувань».

Музейними засобами відтворено головні події на тернистому шляху до відродження Церкви, віддано данину пам’яті священикам і вірянам-греко-католикам.

Акцент зроблено на життєписах греко-католицьких єпископату та священиків, які здійснювали душпастирську діяльність під час радянської та нацистської окупацій Галичини. Незважаючи на широку кампанію з переслідування, залякування, дискредитації греко-католицького духовенства, звинувачення у зв’язках із націоналістичним підпіллям, духовні отці забезпечили існування Церкви в надскладних історичних обставинах, зберегли можливість для своїх вірних здійснювати релігійні практики, рятували євреїв під час нацистської окупації, надавали допомогу повстанцям.

Зібрані по крихтах науковцями музею під час численних відряджень оригінальні матеріали є свідченням глибокої християнської віри та незламної відданості своїй Церкві й народу. Дотепер вони ретельно приховувалися в родинних напівзакритих особистих колекціях. Експонати представлені широкому загалу вперше.

Унікальні артефакти митрополита Андрея Шептицького та о. Клименнтія Шептицького, патріарха Йосифа Сліпого, владики Володимира Стернюка та інших для експонування надані з фондів Музею митрополита Андрея Шептицького Львівської архиєпархії УГКЦ директором о. Севастіяном. На виставці представлені документальні свідчення з Галузевого державного архіву Служби безпеки України та Центрального державного архіву громадських об’єднань України.

 

У відкритті візьмуть участь: Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, науковці, архівісти, студентська молодь.

 

Контакти організаторів:

Тел. 097-168-86-57, Жанна Очеретяна – акредитація ЗМІ
e-mail: [email protected]
Адреса: вул. Лаврська, 27, м. Київ, Україна

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next