АКТУАЛЬНО

У четвер «Живе ТБ» запрошує дивитися фільм про парафію УГКЦ у бельгійському Ґенті

АНОНСЧетвер, 02 квітня 2020, 20:00
У четвер, 2 квітня 2020 року, о 19.00 у прямому ефірі «Живе телебачення» покаже фільм про парафію Різдва Івана Хрестителя у бельгійському місті Ґент. Фільм створено в рамках серії «Жива парафія».

Історія заснування парафії Різдва Івана Хрестителя у бельгійському місті Ґент досить незвична і є доказом того, що все можливе, якщо є бажання. Усе почалося приблизно три роки тому з хвороби священника Івана Данчевського, який приїхав у Бельгію на обстеження.

Священник пригадує перше богослужіння:

– Це була навіть не Літургія, а Молебень до Пресвятої Богородиці. Я вже зібраний у ризах, стою біля престолу і жодної людини немає в храмі. Це було особливе пережиття, бо очікувалося, що хтось буде, а тут – немає нікого. І мені навіть стало страшно: як це, що робити далі. Але я почав служити Молебень, один. Десь через десять хвилин я почув, що скрипнули двері: о, уже хтось є. Я ще не міг бачити, скільки, хто це, але на завершення нас уже було вісім. І це була велика радість, бо вісім людей – це вже маленька громада.

Тих вісім, вважає священник, зробили величезну справу, вони стали наче жінками-мироносицями, які сповістили – тут буде українська громада, українська Церква.

Поступово громада стала налічувати вже близько 50 парафіян.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next