АКТУАЛЬНО

У день пам’яті святого Василія Великого Глава УГКЦ завітає до отців василіан

АНОНСП'ятниця, 14 січня 2022, 11:00
У п’ятницю, 14 січня, у день свята Обрізання Господа нашого Ісуса Христа та пам’яті святого Василія Великого, Блаженніший Святослав відслужить урочисту Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Святого Василія Великого у Києві. Окрім храмового празника, ще однією особливою нагодою для молитви стане двадцятирічний ювілей храму та монастиря Святого Василія Великого в м. Києві.

У цей день о 09:30 розпочнеться Утреня. Об 11:00 – Архиєрейська Свята Літургія, яку в прямому ефірі транслюватиме «Живе телебачення».

Храм святого Василія Великого – греко-католицька церква при монастирі отців василіан у Києві, розташована на Вознесенському узвозі, поблизу Львівської площі. Щонеділі у храмі служать чотири Святі Літургії, під час яких можна приступити до сповіді. У храмі постійно перебувають мощі блаженного священномученика Йосафата Коциловського, єпископа Перемишльського.

22 червня 2001 року відбулося урочисте відкриття діяльності монастиря. Святу Літургію відслужив Блаженніший Любомир Гузар з єпископатом УГКЦ. 25 червня 2001 року папа Іван Павло ІІ, перебуваючи з пастирським візитом в Україні, відвідав і поблагословив храм і монастир.

19 травня 2002 року відбулося освячення храму і престолу, яке здійснили владики Василь Медвіт, тодішній екзарх Києво-Вишгородський, та Софрон Мудрий, який тоді виконував уряд єпископа Івано-Франківського.

Фото з архіву 2015 року

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next