АКТУАЛЬНО

У катедральному храмі Cвятих Сергія і Вакха у Римі відбудеться інтронізація першого апостольського екзарха владики Діонісія Ляховича

АНОНСВівторок, 01 грудня 2020, 12:00
Завтра, 1 грудня, у день Святих мучеників Платона й Романа, кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації Східних Церков у співслужінні з владикою Йосифом Міляном, єпископом-помічником Київської архиєпархії, та владикою Іринеєм Біликом, каноніком базиліки Санта Марія Маджоре, звершить Чин інтронізації апостольського екзарха владики Діонісія Ляховича. Архиєрейська Літургія і Чин інтронізації буде звершено у Римі в катедральному храмі Святих мучеників Сергія і Вакха та Жировицької ікони Пресвятої Богородиці.

Подія відбудеться з дотриманням карантинних норм. Архиєрейська Літургія розпочнеться об 11:00 (за київським часом). Про це Департаменту інформації УГКЦ повідомив отець Марко Семеген, настоятель собору Святої Софії в Римі.

«У Святій Літургії також візьмуть участь вищі настоятелі, ректори колегій і душпастирі з Риму. Будуть представники посольств і окремо запрошені гості. Звичайно, що кількість гостей обмежено через карантин. З огляду на ситуацію з пандемією не заплановано великих святкувань. Богослужіння транслюватиметься онлайн»,  додав отець Марко Семеген.

Пряма трансляція здійснюватиметься на офіційному ютуб-каналі екзархату та на ресурсах «Живого телебачення».

Довідка:

11 липня 2019 року було проголошене рішення Папи Франциска про створення Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду, які проживають в Італії. Ця церковна територіальна одиниця охоплює всю територію Італії. Духовну опіку приблизно 70 тисяч вірних, згуртованих у 145 громадах, здійснюють понад 60 священників. Катедральним храмом та осідком Апостольського екзархату є парафіяльний храм Святих Сергія і Вакха в Римі. На чолі тимчасово вакантного осідку Святіший Отець поставив кардинала Анджело де Донатіса як апостольського адміністратора.

У суботу, 24 жовтня 2020 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець припинив мандат апостольського адміністратора sede vacante Екзархату для українців-католиків візантійського обряду, які проживають в Італії, в особі кардинала Анджело де Донатіса, вікарія Його Святості для Римської дієцезії. Водночас повідомляється, що Святіший Отець призначив апостольським екзархом для українців-католиків візантійського обряду, які проживають в Італії, преосвященного владику Діонісія Ляховича, ЧСВВ, дотеперішнього делегата цієї церковної структури, перенісши його із титулярного осідку Егнації.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next