АКТУАЛЬНО

У Києві проведуть всеукраїнський форум «Соціальне служіння сім’ї»

АНОНССубота, 12 жовтня 2019, 10:00
У суботу, 12 жовтня 2019 року, у Києві втретє відбудеться всеукраїнський Форум соціального служіння УГКЦ під назвою «Соціальне служіння сім’ї». Організатори заходу – Відділ соціального служіння УГКЦ спільно з Карітасом України та БО «Львівська освітня фундація».

«Оскільки Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій оголосила 2019 рік Роком сім’ї, ми вирішили присвятити Форум темі сім'ї. З одного боку, йдеться про соціальне служіння, яке громада і парафія мусить здійснити для сім’ї, а з іншого – як залучити українські сім’ї до соціального служіння», – зазначає о. Андрій Нагірняк, віцепрезидент Карітасу України, заступник голови Відділу соціального служіння УГКЦ.

«Форум відбудеться у контексті реалізації Стратегії розвитку соціального служіння УГКЦ, яка була затверджена на Синоді Єпископів УГКЦ у 2016 році. Зокрема, цей захід покликаний висвітлити ту діяльність, яка вже є в парафіях на рівні місцевих (релігійний) громад», – розповів о. Андрій.

За словами священника, Форум допоможе учасникам – представникам єпархій і парафій – обмінятися досвідом свого служіння, набути для себе корисних зв’язків і відкрити нові можливості та перспективи свого служіння.

Подія розпочнеться о 9.00 Божественною Літургією у Патріаршому соборі Воскресіння Христового (вул. Микільсько-Слобідська, 5), яку очолить владика Василь Тучапець, голова Відділу соціального служіння УГКЦ. Згодом захід продовжиться на території Міжнародного виставкового центру (Броварський проспект, 15). Форум відкриє Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Загалом впродовж заходу розглядатимуться теми сімейного волонтерства у парафії та сімейного тьюторингу (допомога у навчанні, передавання досвіду). Крім того, спікери розкажуть учасникам про різні форми парафіяльного соціального служіння:

  • 11:30 – Сімейне волонтерство у парафії: італійський досвід. Професор Джанкарло Курсі, викладач Папського салезіанського університету.
  • 12:30 – Сімейний тьюторинг: досвід Центрів підтримки сім’ї. Оксана Іванкова-Стецюк, в. о. завідувача відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, провідна наукова співробітниця, докторка соціологічних наук.
  • 12:45 – Школа волонтерства на Сході: досвід БФ «Карітас Краматорськ».
  • 13:00 – Студії живої парафії: виклики і досвід. Мар’яна Кащак, виконавчий директор благодійної організації «Львівська освітня фундація».
  • 13:20 – Соціальне служіння дітям у Славутичі: досвід створення соціального центру-хабу при парафії. Протоієрей Юрій Логаза, парох храму Матері Божої Неустанної Помочі у м. Славутич Київської обл.
  • 13:40 – Соціальне служіння в Коломиї. Протосинкел Коломийської єпархії УГКЦ о. Роман Кіцелюк, парох церкви Стрітення Господнього м. Коломия.

У практичний вимір кожної доповіді учасники зможуть заглибитися під час праці в групах. До слова, групи ведуть доповідачі та їхні колеги:

№ 1 Школа волонтерства.
№ 2 Сімейне волонтерство.
№ 3 Сімейний тьюторинг.
№ 4 Соціальне служіння як складова живої парафії.
№ 5 Деінстуціалізація на практиці.
№ 6 Активне батьківство. Ініціатива «Тато.нет».
№ 7 Організація соціального служіння дітям.
№ 8 Організація соціального служіння в парафії.

Детальнішу інформацію про соціальне служіння УГКЦ ви можете дізнатися тут – http://social.ugcc.org.ua/.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next