АКТУАЛЬНО

У Києві відбудеться відкритий семінар на тему «Церква в епоху постправди»

АНОНСЧетвер, 30 листопада 2017, 16:00
З нагоди 50-ліття журналу «Патріярхат» Українське патріархальне товариство у США спільно з редакцією журналу «Патріярхат» (Львів) та Київським центром УКУ 30 листопада 2017 року запрошують на відкритий семінар «Церква в епоху постправди».

Під час семінару доповідачі дадуть відповіді на запитання: чому пропагандистський меседж про Росію як останню цитадель християнських цінностей виявився таким привабливим для християн на Заході? Як ширити Євангеліє в Україні в умовах, коли християнство як таке починають асоціювати з «русскім міром» та «скрєпамі»? Які виклики перед сучасною Церквою ставить феномен постправди?

Доповідачами, зокрема, будуть: отець-доктор Мирослав Татарин (Університет святого Єроніма, Ватерлоо, Канада) «Спокуса класицизму: привабливість постправди»; архиєпископ Ігор Ісіченко (проф., д-р філологічних наук, Харків) «Риторичні пастки постправди»; Мирослав Маринович (Український католицький університет, Львів) «Криза постмодерної релятивності та етичний вимір».

У дискусії братимуть участь: Олег Турій, канд. іст. н., проректор із зовнішніх зв’язків УКУ, завідувач кафедри церковної історії УКУ та директор Інституту історії Церкви УКУ; отець Олег Гірник, ліц. релігійних наук, старший викладач кафедри богослов’я УКУ; отець Юрій Блажиєвський, СБП, головний редактор журналу «Скинія», духівник товариства студентів-католиків «Обнова».

Модератором виступатиме Анатолій Бабинський, головний редактор журналу «Патріярхат».

Семінар відбудеться 30 листопада 2017 року о 15:00 в приміщенні Київського центру УКУ (вул. Івана Мазепи, 10а, поряд зі станцією метро «Арсенальна»).

Запрошуються всі зацікавлені.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next