АКТУАЛЬНО

У Києві відбудеться відкриття виставки «Отець Климентій Шептицький. Граф. Монах. Мученик» з нагоди 150-річчя від його дня народження

АНОНСП'ятниця, 01 листопада 2019, 18:00
У п’ятницю, 1 листопада 2019 року, у Києві відбудеться відкриття експозиції «Отець Климентій Шептицький. Граф. Монах. Мученик», яка присвячена 150-річчю з дня його народження. Місце проведення: Музеї історії міста Києва (вул. Б. Хмельницького, 7). Початок о 17-00.

На виставці київський глядач вперше зможе побачити особисті речі архимандрита Унівського о. Климентія Шептицького, а саме: його священничі ризи, капелюх, окуляри, улюблену свиту (яку йому подарувала мати Софія після подорожі Європою), а також столові прибори (якими він користувався ще в період, коли був Казимиром графом Шептицьким, тобто до прийняття монаших обітів).

Організатор виставки – Музей митрополита Андрея Шептицького у Львові (вул. Кривоноса, 1). До слова, співзасновником і директором Музею митрополита Андрея Шептицького у Львові є о. Севастьян Дмитрух – засновник і настоятель першої в Україні парафії Блаженного священномученика Климентія Шептицького у Львові (вул. Кривоноса, 1).

Віхи життя та цікаві факти з біографії цього графа, монаха та мученика української землі будуть представлені на інформаційних стендах та у світлинах. Крім того, організатори надали унікальні документи про арешт та реабілітацію о. Климентія. А пам’ятна медаль Праведника народів світу, якої удостоєний блаженний священномученик Климентій Інститутом «Яд Вашем» у Єрусалимі за порятунок євреїв у Львові під час Голокосту, є важливим свідченням святості його життя.

Відвідувачі експозиції також матимуть нагоду ознайомитися з виданням, яке висвітлює всі сторінки біографії блаженного, – «Д-р Казимир граф Шептицький – отець Климентій: польський аристократ, український ієромонах, екзарх Росії та Сибіру, архимандрит Студитів, праведник народів світу, блаженний Католицької Церкви», яка написана й опублікована доктором філософії Іваном Матковським (дослідником біографії блаженного Климентія Шептицького) у 2018 році.

Крім цього, в історико-документальному альбомі «Блаженний архімандрит Климентій (Казимир граф Шептицький). Листи до рідного брата Станіслава графа Шептицького та родини» можна побачити переписку о. Климентія. Експозиція триватиме до 17 листопада.

Пресслужба Музею митрополита Андрея Шептицького у Львові


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next