АКТУАЛЬНО

У Києві відзначать 100-ліття від дня народження отця Івана Музички

АНОНСВівторок, 16 листопада 2021, 13:00
15 листопада 2021 року виповнюється 100 років від дня народження отця Івана Музички. Греко-католицького священника, доктора богослов’я, ректора Українського католицького університету Святого Климента Папи в Римі, доктора honoris causa Українського католицького університету у Львові, почесного наукового співробітника Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С.Сковороди НАН України, близького співробітника Патріарха Йосифа.

Отець Іван помер 22 лютого 2016 року в Римі.

З цієї нагоди 16 листопада 2021 року, Київська Архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви, Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С.Сковороди Національної академії наук України та Київська Трьохсвятительська духовна семінарія молитовно згадає отця Івана Музичку в рамках заходів:

  • 12:00 – Заупокійна Свята Літургія і Панахида у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового
  • 13:30 – Круглий стіл “Отець Іван Музичка в історії Української Церкви” в приміщенні курії Київської Архиєпархії

До участі у круглому столі запрошені: професор Анатолій Колодний, доктор філософських наук, заслужений діяч науки та техніки України, президент Української асоціації релігієзнавців. Професор Людмила Филипович, доктор філософських наук, віце-президент Української асоціації релігієзнавців. Які поділяться спогадами про особисту співпрацю з отцем Музичкою та проаналізують його роль в житті Церкви та організації греко-католицької освітньої традиції. Круглий стіл супроводжуватиметься онлайн-трансляцією.

Пресслужба Київської Архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next