АКТУАЛЬНО

У Києві проведуть Екуменічний молебень з нагоди Тижня молитов за єдність християн

АНОНСНеділя, 23 січня 2022, 18:00
18–25 січня 2022 року у всьому світі традиційно пройде Тиждень молитов за єдність християн. Цього року головною темою молитви буде гасло: «На сході ми бачили зорю Його і прибули поклонитись Йому» (Мт. 2, 2).

Екуменічний молебень, організований Українською Греко-Католицькою Церквою, відбудеться в неділю, 23 січня, о 18.00 у храмі Святого Василія Великого за адресою: м. Київ, Вознесенський узвіз, 7 (біля Львівської площі). Молитву в прямому ефірі транслюватиме «Живе телебачення», тому приєднатися до неї зможе кожний охочий.

Під час Молебню спільно молитимуться Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, єпископи та духовенство католицьких, православних і протестантських Церков.

Цьогорічні матеріали та молитви на цей час підготувала Рада Церков Близького Сходу. Тексти були остаточно розроблені та затверджені членами Міжнародного комітету, призначеними Світовою радою Церков та Папською радою сприяння єдності християн.

Темою молитов за єдність християн цього року будуть слова, взяті з Євангелія від святого Матея, – «На сході ми бачили зорю Його і прибули поклонитись Йому» (Мт. 2, 2). Цю тему запропонували християни Ради Церков Близького Сходу, до якої належать стародавні Церкви різних обрядів і конфесій з Лівану, Сирії, а також Іраку. Для місцевої екуменічної групи опрацювання матеріалів було особливим викликом, адже робота проходила в регіоні, в якому на права і гідність людини часто впливають несправедливі політичні інтереси та економічна бідність. Це поєднувалося з обмеженнями особистих зустрічей, викликаними глобальною кризою коронавірусу та наслідками вибуху, який спустошив Бейрут 4 серпня 2020 року.

Попри це, християни Близького Сходу впевнені, що усі перешкоди будуть подолані на шляху до Світла, нашого Спасителя, який єдиний має силу подолати будь-яку темряву. Тому і вважають, що сучасною зіркою сьогодні, яка веде нас до Бога, є Церква, яка одночасно також є знаком надії, особливо у світі неспокійному і зраненому.

«Тема Тижня молитов за єдність християн говорить нам про другу особу Божу – Божого Сина, Ісуса Христа. Зірка, яку бачили мудреці з далеких країн, привела їх до новонародженого Господа, щоб віддати Йому шану та подарунки. Це чудовий приклад для нас, сучасних християн, адже, незважаючи на різну культуру і традицію мудреців, ними керувало однакове бажання побачити, пізнати і об’єднатися навколо свого Бога, Ісуса Христа, народженого у Вифлеємі», – зазначає протоієрей Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ з міжконфесійних та міжрелігійних відносин.

Комісія УГКЦ з міжконфесійних та міжрелігійних відносин

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next