АКТУАЛЬНО

У Києві втретє проведуть Всеукраїнський з'їзд мирян УГКЦ

АНОНССубота, 03 листопада 2018, 11:00
У суботу, 3 листопада, у Києві відбудеться ІІІ Всеукраїнський з'їзд мирян УГКЦ, який присвячений пам’яті праведного митрополита Андрея Шептицького. Основна тема з’їзду — “Покликання до святості сьогодні”. Місце проведення: Патріарший собор Воскресіння Христового і Міжнародний виставковий центр.

“Мета З’їзду — осмислення мирянами покликання до щоденної святості. Адже бути святим — це означає бути свідком Ісуса Христа та бути вірним Богові”, — зазначив о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ.

А пізніше додав: “Блаженніший Любомир ще у 2006 році запропонував під час Синоду Єпископів нашої Церкви, щоб найближчими десятиліттями взяти за мету та стратегію “Живої парафії” гасло “Святість об'єднаного Божого люду”, що означає — святість і об'єднання Божого люду навколо Христа”, — пояснив о. Василь.

Як повідомляють організатори, для належного підготування в єпархіях та екзархатах попередньо планується проведення єпархіальних з’їздів мирян. Після проведення ІІІ З’їзду мирян УГКЦ у Києві для втілення результатів і резонансу їх поширення в єпархіях та екзархатах наступного року рекомендується провести єпархіальні форуми “Відкриті двері УГКЦ”.

Окрім цього, на заході передбачають виконати чимало цілей та завдань, наприклад переосмислити покликання і місію мирян у сучасному суспільстві, налагодити середовище комунікації та пасторальну модель для розвитку апостоляту мирян, активізувати і створити нові професійні середовища мирян задля спільної праці у Церкві тощо.

Варто зауважити, що наступного дня, 4 листопада, у Києві відбудеться форум “Відкриті двері УГКЦ”.

Деталі тут:

http://www.laityugcc.org.ua/tekst-novini-povnistju/items/iii-vseukrajinskij-zjizd-mirjan-ugkc.html

http://www.laityugcc.org.ua/forum/

https://www.facebook.com/myrjanyugcc/

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next